Erkeklerde Saç Tellerinin İncelmesi Dökülmeden Önceki Bir Aşama Mıdır?

Raşit Atmaca

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili yaşadığım en kafa karıştırıcı durum, son dönemde tellerin belirgin şekilde incelmesi oldu. Tam anlamıyla dökülme yok ama saçlarım eskisi kadar güçlü ve dolgun durmuyor. Özellikle şekil verirken saçın daha çabuk sönmesi bunu fark etmemi sağladı.

Aynaya baktığımda saç hâlâ var ama dokunduğumda daha zayıf hissettiriyor. Bu durum bende “acaba dökülme başlamadan önceki bir evrede miyim” düşüncesini oluşturdu. Çünkü çevremde saçları dökülmeden önce incelen çok kişi olduğunu duydum.

Beslenmem son zamanlarda düzensiz, stresli bir iş temposundayım ve uykum da pek iyi değil. Bunların saç tellerini etkileyip etkilemediğini bilmiyorum. Genetik bir dökülme mi başlıyor yoksa geçici bir durum mu, ayırt etmek zor.

İnternette okuduklarım da net değil. Kimileri saç teli incelmesinin dökülmenin habercisi olduğunu söylüyor, kimileri ise bunun vitamin eksikliği ya da stres kaynaklı olabileceğini yazıyor. Bu belirsizlik yüzünden ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum.

Bekleyip izlemek mi daha doğru olur, yoksa bu aşamada bir şeyler yapmak mı gerekir, bunu gerçekten merak ediyorum.

Erkeklerde saç tellerinin incelmesi genellikle saç dökülmesinden önce görülen bir süreç midir?

Bende saç telleri inceldikten birkaç ay sonra dökülme başladı. Keşke o aşamada ciddiye alsaydım. Erken fark edildiğinde süreci yavaşlatmak daha mümkün oluyor. En azından kontrol ettirmek faydalı.

Oyla 0
Saç teli incelmesi her zaman dökülme demek değil. Bende vitamin eksikliği çıktı. Takviyelerden sonra saçlarım toparladı. O yüzden kesin yorum yapmadan önce kan tahlili yaptırmak iyi fikir.

Oyla 0
Stres saç telini ciddi şekilde etkiliyor. Ben stresli dönemlerde incelme yaşadım ama stres azalınca saçlar biraz güçlendi. Kalıcı mı geçici mi olduğunu zaman ve takip gösteriyor.

Oyla 0
Genetik yatkınlık varsa incelme dökülmenin ilk sinyali olabiliyor. Bende öyle oldu. Erken önlem aldığım için süreç yavaşladı ama tamamen durmadı.

Oyla 0
Bence en önemli nokta gözlem. Fotoğrafla takip etmek işe yarıyor. Ben bu sayede değişimi net fark ettim ve doktora gitme kararı aldım. Belirsizlikten iyidir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt