Erkeklerde Sakalla Uyumlu Saç Kesimi Nasıl Olmalı?

Hakan Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Sakal bırakmaya başladıktan sonra fark ettim ki saç modeli eskisi kadar “tek başına” değerlendirilmemeli. Sakal uzadıkça saçla arasındaki uyum çok daha önemli hale geliyor. Daha önce yakıştığını düşündüğüm bazı saç modelleri sakalla birlikte ya çok sert ya da çok dağınık durmaya başladı.

Benim yaşadığım en büyük sorun, saç ve sakal arasında dengeyi kuramamak oldu. Sakal uzun, saç çok kısa olunca üst taraf kopuk duruyor. Tam tersi olduğunda ise yüz olduğundan daha yuvarlak ya da ağır görünebiliyor. Sakalı uzattıkça saçın da buna göre şekillenmesi gerektiğini anladım ama nasıl olması gerektiğini tam çözemiyorum.

Kuaföre gittiğimde genelde saç ve sakal ayrı ayrı ele alınıyor. Oysa ikisi birlikte düşünüldüğünde ortaya çok daha iyi bir görüntü çıkabiliyor. Saç modeli sakalı desteklemediğinde, ne kadar bakımlı olursan ol görüntü eksik kalıyor gibi hissediyorum.

Amacım çok iddialı bir stil değil; sakalla uyumlu, yüzümü dengeli gösteren ve günlük hayatta uğraştırmayan bir saç modeli bulmak. Bu dengeyi kurabilmiş olanların deneyimlerini gerçekten merak ediyorum.

Erkeklerde sakalla uyumlu saç kesimi nasıl olmalı, saç ve sakal dengesi nasıl sağlanır?

Sakal uzunsa saçın yanlarını aşırı kısa kestirmek bence hata. Ben yanları biraz daha dolu bıraktığımda sakalla daha uyumlu durdu. Çok keskin geçişler sakalla birlikte sert duruyor.

Oyla 0
Sakal kısaysa saç modeli de sade olmalı. Ben kısa sakal + klasik yan ayırma kullanıyorum, hem temiz hem dengeli duruyor. Aşırı modern kesimler sakalla bazen çakışıyor.

Oyla 0
Sakal saçtan daha baskın olmamalı. Bir dönem sakalı çok uzattım, saç kısa kalınca yüzüm aşağı doğru ağırlaştı. Saçı biraz uzatınca denge geldi.

Oyla 0
Geçişler çok önemli. Saçtan sakala yumuşak geçiş yapılınca bütünlük oluşuyor. Sakalı tamamen ayrı bırakınca görüntü kopuk oluyor.

Oyla 0
Sakalla uyumlu saç kesiminin sırrı denge. Sakal uzadıkça saç da biraz desteklemeli. Ne saç ne sakal tek başına öne çıkmalı, birlikte düşünülmeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt