Erkeklerde Yağlanan Saç İçin En Mantıklı Şampuan Hangisi?

Hasan Bulut

Kayıtlı Üye
Saçımın en büyük sorunu çabuk yağlanması. Sabah yıkıyorum, akşama doğru özellikle üst kısımlar sönmüş gibi duruyor. Elimi saçıma attığımda da o yağlı hissi hemen alıyorum. Kullandığım şampuan ilk günler iyi gidiyor ama bir süre sonra sanki daha da hızlı yağlanmaya başlıyor. Bu sefer de “şampuan mı yanlış, saç derim mi sorunlu” diye düşünmeye başlıyorum.

Yağlı saçlar için diye satılan bazı şampuanları denedim ama çoğu ya aşırı kuruttu ya da saçımı sertleştirdi. Kuruyunca bu sefer saç derisi daha çok yağ üretmeye başladı gibi hissettim. Bir de çevremden “ne kadar çok yıkarsan o kadar yağlanır” diyenler var ama çalışırken ya da sosyal hayatta yağlı saçla dolaşmak da pek mümkün olmuyor.

Saçım kısa ama düzenli spor yapıyorum, terleme de işin içine girince yağlanma iyice artıyor. Dengeyi nasıl kuracağımı bilemiyorum. Yağı tamamen yok etmeye çalışmak mı yanlış, yoksa doğru şampuanla bu kontrol altına alınabilir mi merak ediyorum.

Erkeklerde saçın hızlı yağlanmasını artırmadan temiz tutacak şampuan nasıl seçilmeli?

Benim saçım da çok çabuk yağlanıyor ve şunu fark ettim: “yağlı saçlar için” yazan her ürün iyi değil. Bazıları saç derisini fazla kurutuyor. Daha dengeli, günlük kullanıma uygun şampuanlar bana daha iyi geldi. Yağı tamamen yok etmeye çalışmamak lazım.

Uzun süre mentollü, ferahlatıcı şampuan kullandım. İlk başta süper hissettiriyor ama sonra yağlanma hızlanıyor. Sonradan daha sade içerikli bir ürüne geçtim, ferahlık hissi azaldı ama saç daha geç yağlanmaya başladı.

Ben yıkama sıklığını da değiştirdim. Her gün çok güçlü şampuan yerine, gün aşırı hafif bir şampuan kullanıyorum. Spor yaptığım günlerde ise sadece teri alacak kadar az ürün kullanıyorum. Bu bana dengeyi sağladı.

Saç derisine çok bastırarak yıkamak da yağlanmayı artırıyor. Eskiden sert sert yıkardım, şimdi daha nazik davranıyorum. Şampuan kadar yıkama şekli de önemliymiş.

Bir dermatolog bana yağlı saçta sabırlı olmak gerektiğini söylemişti. Şampuanı değiştirince hemen sonuç beklememek lazım. 2–3 hafta sonra saç derisi yeni düzene alışıyor. Ben bunu fark edince daha az ürün değiştirmeye başladım.

Geri
Üst Alt