Erkeklerde Yanlar Çok Kısa Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

Resul

Kayıtlı Üye
Son yıllarda yanları çok kısa olan saç modelleri inanılmaz popüler oldu. Fade, skin fade, sıfıra yakın yanlar derken neredeyse herkes bu tarzı deniyor. Ben de birkaç kez denedim ama açıkçası her seferinde aynı memnuniyeti yaşayamadım. Bazen çok iyi duruyor, bazen de yüzümü olduğumdan daha sert ve dengesiz gösteriyor gibi hissediyorum.

Bu modeli gördüğümde çoğu erkekte çok net, maskülen ve bakımlı durduğunu fark ediyorum ama aynı model herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Özellikle yüz tipi, alın genişliği ve kafa yapısı bu modelde çok daha belirgin hale geliyor. Yanlar çok kısalınca yüz hatları tamamen ortaya çıkıyor ve bu da bazı kişilerde avantaj, bazılarında dezavantaj olabiliyor.

Benim kafamı karıştıran şey şu: Bu model gerçekten herkese mi yakışıyor, yoksa bazı yüz tipleri için mi ideal? Ayrıca sakal varsa bu model daha mı iyi duruyor, yoksa sakalsızken mi tercih edilmeli, bunu da merak ediyorum. Çünkü sakalın dengeleyici bir etkisi olduğunu düşünenler var.

Modaya uyayım derken yanlış bir kesimle daha kötü görünmek istemiyorum. O yüzden bu modeli gerçekten taşıyabilenlerle, uzak durması gerekenleri ayırt etmek istiyorum.

Erkeklerde yanları çok kısa olan saç modelleri kimlere yakışır, kimler bu tarzdan kaçınmalı?

Benim yüzüm kareye yakın ve bu model bende iyi duruyor. Yanlar kısa olunca yüz hatlarım daha net görünüyor. Ama yuvarlak yüzlü arkadaşlarımda aynı etkiyi görmedim, yüz daha geniş duruyor.

Oyla 0
Alnı geniş olanlar için yanları çok kısa kesmek riskli. Ben denedim ve alın açıklığım daha çok öne çıktı. Yanları biraz daha dolu bıraktığımda çok daha dengeli durdu.

Oyla 0
Sakal bu modelde gerçekten fark yaratıyor. Sakalsızken çok sert duruyordu, sakal bırakınca yüz dengelendi. Sakalla birlikte daha maskülen bir görüntü oluyor.

Oyla 0
Kafa yapısı çok önemli. Kafası çok yuvarlak ya da çıkıntılı olanlarda yanlar aşırı kısa olunca her şey ortaya çıkıyor. Bu model hataları gizlemiyor.

Oyla 0
Yanları çok kısa saç modelleri; yüzü oval veya kare olan, sakalla denge kurabilen ve kafa yapısı düzgün erkeklere daha çok yakışıyor. Herkese uyan risksiz bir model değil, bilinçli seçilmeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt