Erkeklerde Yanlar Kısa Üst Uzun Saç Modelleri Kime Yakışır?

Gürkan Sonay

Kayıtlı Üye
Son yıllarda en çok gördüğüm ve açıkçası benim de sık sık düşündüğüm saç modeli yanlar kısa, üst uzun olan kesimler. Fade, taper ya da undercut fark etmeksizin bu tarz neredeyse her yerde karşımıza çıkıyor. Ama dikkatimi çeken şey şu: bazı erkeklerde inanılmaz iyi dururken, bazılarında aynı model çok dengesiz ve zorlama görünüyor.

Ben de bu modeli birkaç kez denedim. İlk seferinde gayet memnun kalmıştım ama bir sonraki denememde aynı etkiyi alamadım. O zaman fark ettim ki bu model herkese otomatik olarak yakışmıyor. Yüz tipi, alın genişliği, saçın kalınlığı ve hatta boyun–omuz oranı bile sonucu etkiliyor gibi geliyor.

Yanlar çok kısa olunca üstteki hacim daha fazla dikkat çekiyor. Eğer saç üstte yeterince dolgun değilse ya da şekil verilmezse model sönük durabiliyor. Tam tersi durumda ise üst fazla kabarıp yapay görünebiliyor. Ayrıca iş ve günlük yaşam da bu modeli taşımada önemli; sürekli şekil vermek gerektiren bir model çünkü.

Bu yüzden “moda” diye kestirmek yerine, gerçekten kime yakıştığını bilerek tercih etmek istiyorum. Yanlar kısa üst uzun modeli bana mı uygun, yoksa başka bir şey mi denemeliyim, bunu netleştirmek istiyorum.

Erkeklerde yanlar kısa, üst uzun saç modelleri kimlere yakışır, kimler bu modelden uzak durmalı?

Bence bu model en çok yüzü oval ya da kare olanlara yakışıyor. Benim yüzüm daha yuvarlak, yanlar çok kısa olunca yüzüm daha da geniş durdu. Yanları biraz daha dolu bırakınca denge sağlandı.

Oyla 0
Saç yapısı çok önemli. Kalın telli ve gür saçlıysan üstü uzun kullanmak avantaj oluyor. İnce telli saçta üst uzun kalınca sönük durabiliyor, o zaman modelin anlamı kalmıyor.

Oyla 0
Bu model şekil vermeden taşınmıyor. Ben ilk başta sevmiştim ama her sabah uğraşmak zor gelmeye başladı. Pratik saç isteyenler için pek uygun değil.

Oyla 0
Sakal varsa bu model daha iyi duruyor. Yanlar kısa, üst uzun + sakal birleşince yüz daha dengeli görünüyor. Sakalsızken biraz fazla sert durabiliyor.

Oyla 0
Yanlar kısa üst uzun modeli; yüz tipi dengeli, saç yapısı güçlü ve şekil vermeye vakti olan erkeklere yakışıyor. Herkese uyacak tek model değil, bilinçli tercih edilirse çok iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt