Erkeklerde Yaz Ayları İçin En Rahat Saç Kesimleri Hangileri?

Sinan Akgül

Kayıtlı Üye
Yaz ayları yaklaşınca saç konusu benim için ayrı bir dert oluyor. Kışın idare eden saç modelleri, yazın sıcakla birlikte resmen eziyete dönüşüyor. Terleme, saçın kafaya yapışması, sürekli şeklin bozulması derken insan daha rahat bir şey arıyor. Ama “rahat” derken de saçtan tamamen vazgeçmiş gibi görünmek istemiyorum.

Çok kısa kestirince serin oluyor ama bu sefer yüz hatlarım fazla ortaya çıkıyor ve her model bana yakışmıyor. Biraz uzun bıraktığımda ise terle birlikte saç ağırlaşıyor, kaşınıyor ve gün içinde sürekli rahatsız ediyor. Özellikle yazın dışarıda vakit geçiren biriysen, saçın nefes alması gerçekten önemli hale geliyor.

Bir de bakım konusu var. Yazın her sabah uzun uzun saçla uğraşmak istemiyorum. Deniz, havuz, güneş derken saç zaten yeterince yıpranıyor. O yüzden hem serin tutan hem de minimum şekillendirme isteyen saç modelleri benim için çok daha cazip.

Yaz aylarını gerçekten rahat geçirebileceğim, terletmeyen ve günlük hayatta yormayan saç kesimlerini bilmek istiyorum. Bu dönemi yaşayan erkeklerin hangilerinden memnun kaldığını merak ediyorum.

Erkeklerde yaz ayları için en rahat, serin ve bakımı kolay saç kesimleri hangileridir?

Ben yazın genelde yanları kısa, üstü çok abartılmamış kesimler tercih ediyorum. Hem serin oluyor hem de şekil vermek kolay. Çok kısa olmaması da avantaj, yüzü sertleştirmiyor.

Oyla 0
Buzz cut bana göre yazın en rahatı ama herkese yakışmıyor. Denedim, serinlik açısından efsane ama yüz hatların çok ortaya çıkıyor. Buna hazır olmak lazım.

Oyla 0
Fade + kısa üst yaz için iyi ama üstü çok uzun bırakmamak lazım. Uzadıkça terletiyor ve şekli çabuk bozuluyor. Sade kesimler yazın daha mantıklı.

Oyla 0
Yaz aylarında en rahat saç kesimleri; kısa, sade ve fazla şekil istemeyen modeller. Yanları kısa, üstü kontrollü kesimler hem serin tutuyor hem de bakımlı duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt