Eşarplar Hangi Saç Modelleri ile Kullanılır?

Bahar Aydınlı

Kayıtlı Üye
Kızlar, ben son zamanlarda eşarpları saç modellerimde daha sık kullanmaya başladım. Önceden sadece klasik şekilde takıyordum ama farklı bağlama yöntemlerini gördükçe denemek hoşuma gitmeye başladı. Bence eşarplar düz saçtan örgülere, topuzdan dalgalı saçlara kadar her modele ayrı bir şıklık katıyor.

Benim en çok kullandığım yöntem saçımı gevşek bir topuz yapıp eşarbı etrafına sarmak. Gerçekten hem pratik oluyor hem de özenilmiş bir görünüm veriyor. Sabah işe yetişirken ya da hızlı hazırlanmak istediğimde bu yöntem beni kurtarıyor. Saçım ne kadar dağınık olursa olsun eşarp sayesinde toparlanmış gibi duruyor.

Bazen saçımı örüyorum ve örgünün arasına ince bir eşarp geçiriyorum. Özellikle yaz aylarında bu çok hoşuma gidiyor. Desenli ve renkli eşarplar örgüyle birleşince sıradan bir saç modeli bile çok farklı görünüyor. Tatilde ya da arkadaş buluşmalarında sık sık böyle yapıyorum.

Dalgalı saçlarımla ise eşarbı saç bandı şeklinde kullanmayı seviyorum. Hem saçlar yüzüme düşmüyor hem de gün boyu rahat ediyorum. İnce pamuklu ya da şifon eşarplar bu yöntem için çok uygun oluyor. Özellikle sıcak havalarda gerçekten hayat kurtarıyor.

Aslında fark ettim ki eşarp, saç modelini tamamlayan en önemli detaylardan biri. Saçı toparlıyor, renklendiriyor ve kombini daha dikkat çekici hale getiriyor. Ama hâlâ bazı yöntemleri denemeye çekiniyorum çünkü bana yakışıp yakışmayacağını kestiremiyorum.

👉 Siz eşarpları en çok hangi saç modellerinde kullanıyorsunuz, size göre hangi yöntem daha şık duruyor?

Saçlarımı açık bırakıp eşarpları saç bandı olarak kullanıyorum. Özellikle uzun saçlarda çok güzel duruyor. Ayrıca, gevşek topuzlarla da hoş bir uyum sağlıyor.

Ben en çok saçımı örgü yaparken eşarp kullanmayı seviyorum. İnce bir şalı örgünün arasına geçiriyorum ve gerçekten çok hoş bir görüntü oluyor. Özellikle yaz aylarında rengârenk desenlerle hem canlı hem de farklı bir stil ortaya çıkıyor. Sade giyindiğim günlerde bu detay bana çok iyi hissettiriyor.

Benim favorim kesinlikle topuz çevresine eşarp dolamak. Saçımı gevşek bir topuz yapıyorum, etrafına ince bir eşarp bağlıyorum ve çok zarif bir görüntü oluşuyor. Hem özel günlerde hem de günlük kullanımda çok işime yarıyor. Saçımın dağınıklığını gizliyor, özenilmiş gibi gösteriyor.

Ben daha çok saç bandı şeklinde kullanıyorum. Dalgalı saçlarım yüzüme düşmesin diye eşarbı alna yakın bağladığımda çok rahat ediyorum. Özellikle pamuklu eşarplar bu tarz için çok kullanışlı oluyor. Yaz günlerinde hem şık duruyor hem de serin tutuyor, benim en sevdiğim yöntem bu.

Geri
Üst Alt