Evde Doğal Saç Maskesi Tarifleri Gerçekten Etkili Mi?

Tuğba

Kayıtlı Üye
İnternette sürekli doğal saç maskesi tarifleri görüyorum. Özellikle zeytinyağı, yumurta, yoğurt, avokado, bal gibi malzemelerle yapılan maskeler çok övülüyor. Ama gerçekten profesyonel ürünler kadar etkili oluyor mu emin değilim.

Ben birkaç kez zeytinyağı + bal maskesi yaptım, saçım yumuşadı ama yağlı his bıraktı. Yumurta kokusunu saçtan çıkarmak ise tam bir işkenceydi. Yani doğal maskeler faydalı olabilir ama kullanımı biraz zahmetli gibi geliyor.

Profesyonel ürünler tabii ki daha pratik ama doğal yöntemler uzun vadede daha sağlıklı mı?

👉 Siz ev yapımı saç maskelerini denediniz mi, gerçekten işe yarıyor mu?

Ben sık sık zeytinyağı + bal maskesi yapıyorum. Saçımı inanılmaz yumuşatıyor. Ama evet, saçtan çıkarması zor. Yine de doğal yöntemlere güveniyorum.

Ben avokado + yoğurt maskesi denedim, saçım daha parlak oldu. Ama sürekli yapamıyorsun, çok zahmetli. Profesyonel ürünler daha pratik.

Ev yapımı maskeler kısa vadede etkili ama kalıcı sonuç için profesyonel ürün şart. Ben Gliss Ultimate Repair Mask kullanıyorum. Daha hızlı ve etkili.

Doğal maskeler işe yarıyor ama kokusu ve temizliği problem. Ben artık Moroccanoil Hydrating Mask kullanıyorum. Hem doğal içerikli hem pratik.

Çözüm
Ben yumurta maskesi denedim ama kokusu saçtan çıkmadı. O yüzden bırakıp Pantene Intensive Repair Mask kullanmaya başladım. Çok daha kolay.

Doğal maskeler güzel ama bence en iyisi profesyonel ürünlerle desteklemek. Ben Kerastase Nutritive Mask kullanıyorum.

Geri
Üst Alt