Evde İpek Kirpik Takmak Mümkün Mü? Adım Adım İpek Kirpik Uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yudum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yudum

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba! 👁️

Bu aralar her şeyin “evde yapılabilir” versiyonu çıktı ya, ben de merak ettim: İpek kirpik evde yapılır mı? Salonda yaptırmak güzel ama hem zaman hem bütçe açısından her ay gitmek zor olabiliyor. YouTube’da videolara baktım, bazı kızlar “çok kolay” diyor, ama bir kısmı “sakın denemeyin” diye uyarıyor.

Geçen hafta dayanamadım, denedim. Kirpik seti, yapıştırıcı, cımbız her şey hazırdı. İlk başta ellerim titredi, birkaç kirpiği yanlış yapıştırdım 😅 ama sonra el alışıyor. Yalnız yapıştırıcı buharı biraz gözümü yaktı. O yüzden cam kenarında yapmak şart!

Görünüm fena olmadı ama salon kadar profesyonel durmadı tabii.

Sizce evde ipek kirpik uygulaması gerçekten yapılabilir mi, yoksa riske girmeye değmez mi? Profesyonel sonuç almak için hangi püf noktalarına dikkat edilmeli?

Ben evde denedim ama açıkçası zorlayıcı oldu. Özellikle kirpik köklerine doğru hizalamak dikkat istiyor. Birkaç tanesini yamuk yapıştırdım, sonra çıkartırken uğraştım. Ama pratik yaptıkça oluyor. Şimdi sadece boşluk olan yerlere az az takıyorum, o zaman doğal duruyor.

Ben bir kere denedim ve hemen pes ettim 😅 Yapıştırıcı gözüme kaçtı, gözüm iki gün kızardı. O yüzden kendi güvenliğimi riske atmak istemiyorum. Profesyonel bir yerde yaptırmak biraz pahalı ama çok daha güvenli. Evde deneyeceksen mutlaka kaliteli ürün kullan.

Ben evde uyguluyorum ama çok dikkatli davranıyorum. Göz çevremi korumak için bantla sınır çiziyorum, öyle çalışıyorum. İlk başta 1 saat sürüyordu, şimdi yarım saatte bitiyor. Dikkatli olursan sonuç gayet güzel oluyor. Ama acele edenler için hiç uygun değil.

Benim ellerim titrediği için yapamadım ama kuzenim gayet başarılı yapıyor. Onun sırrı iyi ışıkta çalışmak ve ince uçlu cımbız kullanmak. Ayrıca az yapıştırıcı kullanmak çok önemli. Fazlası kirpikleri yapıştırıyor ve sertleştiriyor.

Evde ipek kirpik yapmak mümkün ama herkes için uygun değil. Ben genelde özel günlerde kendim takıyorum, sonra 3-4 gün sonra çıkarıyorum. Kalıcılığı kısa ama pratik oluyor. Profesyonel görünüm istiyorsan salon şart, ama biraz sabırla evde de öğrenilebilir.

Geri
Üst Alt