Evde Oje Kurutmanın En Kolay Yolu Ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 🌸

Oje sürmek gerçekten çok keyifli ama kurumasını beklemek tam bir sabır sınavı, kabul edelim. Özellikle evden çıkmadan hemen önce oje sürüp “nasıl olsa kurur” diye düşünüp çantanı aldığın anlar… Sonra bir bakıyorsun, parmak izi orada 🙃 O an yaşanan siniri yaşayan tek kişi ben değilimdir diye düşünüyorum.

Ben de bu durumdan çok sıkıldığım için zamanla farklı yöntemler denemeye başladım. İlk olarak saç kurutma makinesini denedim. Sıcak ayar ojeyi kabartıyor, o yüzden sadece soğuk ayarda kullanınca işe yarıyor ama yine de her zaman güvenilir değil.

Daha sonra soğuk su yöntemini denedim. Gerçekten ojeyi daha çabuk sabitliyor ama su çok soğuk olursa tırnaklarımda rahatsız edici bir his oluyor, hatta bazen çatlama bile yaşadım. Bir arkadaşım “ellerini buzdolabına sok” dedi, evet kısa vadede işe yarıyor ama açıkçası pek pratik bir yöntem değil 😅

En son denediğim ve gerçekten işe yarayan yöntem ise bebek yağı oldu. Ojeyi sürdükten sonra 1–2 dakika bekliyorum, ardından her tırnağa minicik bir damla bebek yağı damlatıyorum. Yaklaşık 2 dakika sonra fazla yağı pamukla alıyorum ve oje hem sabitlenmiş oluyor hem de yüzeyi daha pürüzsüz görünüyor. Üstelik bekleme süresi ciddi anlamda kısalıyor.

Şu an evde acil durumlarda ilk başvurduğum yöntem kesinlikle bu. Ne ekstra ürün ne de uzun bekleme…

Peki sizce evde oje kurutmanın en kolay ve en garanti yöntemi hangisi?

Ben saç kurutma makinesinin soğuk ayarını kullanıyorum. 30 saniye bile tutsam oje tamamen kuruyor. Sıcak ayarda denemeyin, oje kabarıyor. Ayrıca ojeyi iki ince kat sürmek çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Ben bebek yağı yöntemine bayıldım! 2 damla yeterli oluyor. Hem oje kuruyor hem tırnak kenarları yumuşuyor. Tek dikkat edilmesi gereken şey, yağı fazla sürmemek. Yoksa tırnakta iz kalabiliyor.

Oyla 0
Ben genelde soğuk suyla yapıyorum ama içine bir iki buz atıyorum. 1 dakika bekledikten sonra kağıt havluyla nazikçe kuruluyorum. Oje taş gibi oluyor. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Ben evde oje sürdüğümde önceden ellerimi 5 dakika soğuk su altında tutuyorum. Tırnak yüzeyi soğuyunca oje daha çabuk kuruyor. Sonra da saç kurutma makinesiyle sabitliyorum. İki yöntem birleşince süper sonuç veriyor.

Oyla 0
Ben bazen mutfakta mini fan kullanıyorum 😅 Ojeyi sürdükten sonra fanın önüne oturuyorum, 2 dakikada kuruyor. Bazen soğuk suyla birlikte yapıyorum, çok etkili. Sprey kadar işe yarıyor diyebilirim.

Oyla 0
Ben de yıllardır oje kuruma sorunuyla uğraşıyorum ve açıkçası bebek yağı yöntemini bu post sayesinde tekrar hatırladım. Daha önce denemiştim ama düzenli yapmamıştım. Soğuk su bende de işe yarıyor ama dediğin gibi çok soğuk olunca tırnaklarım rahatsız oluyor. Bebek yağı hem pratik hem de oje yüzeyini daha parlak gösteriyor, benim için de en mantıklı yöntem bu gibi duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt