Evde Saç Boyarken Boya Saça Neden Eşit Dağılmıyor?

Jale Ersoy

Kayıtlı Üye
Evde saç boyadığımda en çok yaşadığım sorun boyanın saça eşit dağılmaması oluyor. Boya bittikten sonra aynaya baktığımda bazı yerler daha koyu, bazı yerler daha açık kalmış oluyor. Özellikle ense kısmı ve saçın iç taraflarında bu durum çok belli oluyor. Aynı boyayı, aynı şekilde uyguladığımı düşünüyorum ama sonuç her seferinde farklı çıkıyor.

Boyayı sürerken yeterince dikkat ettiğimi sanıyorum ama kuruduktan sonra renk dengesizliği daha net ortaya çıkıyor. Bazen saçın üstü güzel tutarken altlar farklı oluyor, bazen de dipler ve uçlar arasında ciddi ton farkı oluşuyor. Bu durum beni gerçekten yoruyor çünkü boyayı tazelemek zorunda kalıyorum.

Acaba sorun saçın yapısından mı, benim uygulama şeklimden mi, yoksa boyayı hazırlarken mi bir hata yapıyorum bilmiyorum. İnternette “eşit sür” deniyor ama pratikte bunu sağlamak o kadar kolay değil. Bir yerden sonra saç çok fazla olduğu için kontrolü kaybediyorum.

Bu işi evde düzgün yapmak istiyorum ama aynı hatayı tekrar tekrar yaşamak da moral bozuyor. Nerede yanlış yaptığımı anlamaya çalışıyorum.

Evde saç boyarken boyanın saça eşit dağılmamasının sebebi ne olabilir, bunu önlemek için ne yapılmalı?

Benim sorunum saçları kalın tutamlar halinde boyamaktı. İnce ince ayırmaya başlayınca fark etti. Kalın tutamda boya üstte kalıyor, alt kısımlar kuru kalabiliyor.

Oyla 0
Boyayı saça yeterince yedirmemek de etkiliyor. Sürüp geçince eşit dağılmıyor. Ben fırçayla sürdükten sonra parmaklarımla nazikçe dağıtıyorum, daha homojen oluyor.

Oyla 0
Saçın çok kuru ya da çok kirli olması da boyayı eşit tutturmuyor. Ben boyadan önce saçıma krem sürmeyi bıraktım, fark ciddi oldu.

Oyla 0
Acele etmek en büyük sebep. Boyayı hızlıca bitirmek isteyince bazı bölgeler atlanıyor. Özellikle ense kısmı hep gözden kaçıyor.

Oyla 0
İnce tutamlar, yeterli boya ve sabır çok önemli. Boyayı saça iyice yedirmeden sonuç beklemek zor. Acele etmeden uygulayınca renk farkı kalmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt