Evde Saç Boyarken Eldiven Olmadan Boya Yapılır Mı?

Ümran Erdal

Kayıtlı Üye
Evde saç boyarken bazen eldiven konusu çok hafife alınıyor ama ben açıkçası bu konuda kararsızım. Kutudan çıkan eldivenler bazen çok ince oluyor, bazen de saçımı boyarken elimden kayıyor. “Bir kere eldivensiz yapsam ne olur ki?” diye düşündüğüm anlar oldu ama içimde de bir tedirginlik var.

Eldivensiz boya yapmanın sadece elleri boyamakla kalmadığını, cilde zarar verebileceğini söyleyenler var. Özellikle boyayı uzun süre elde tutunca ellerde yanma, kuruluk ya da soyulma yaşayanları duydum. Benim cildim zaten hassas olduğu için bu ihtimal beni korkutuyor. Ama bazen de eldivenle boyamak zorlaşıyor gibi geliyor, saçın dokusunu hissedemiyorum.

Bir de boyayı saça daha iyi yedirmek için parmakları kullanmak gerektiğini söyleyenler var. Eldivenle mi daha iyi olur, eldivensiz mi, bunu da tam kestiremiyorum. Pratiklik mi önemli, yoksa güvenlik mi, bu ikilemde kalıyorum.

Ellerimi riske atmadan ama boyayı da düzgün uygulayarak bu işi yapmak istiyorum. O yüzden gerçekten doğru olan ne, bunu öğrenmek istiyorum.

Evde saç boyarken eldiven olmadan boya yapmak zararlı mı, mutlaka eldiven kullanmak gerekir mi?

Ben bir kere eldivensiz denedim ve ellerim günlerce boya renginde kaldı. Üstelik derim çok kurudu ve soyuldu. Bir daha asla eldivensiz yapmam. Eldivenle uğraşmak daha güvenli.

Oyla 0
Boya kimyasal bir ürün olduğu için cilde temas etmesi hiç iyi değil. Eldiven sadece leke için değil, cildi korumak için de önemli. Ben bazen iki kat eldiven takıyorum.

Oyla 0
Eldivenle saçın dokusunu hissedemediğimi düşünüyordum ama alışınca sorun kalmıyor. Ayrıca eldivensiz boyayı saç derisine daha çok bastırıyormuşum, bunu fark ettim.

Oyla 0
Eldivenler ince geliyorsa daha kaliteli, tek kullanımlık medikal eldivenler almak iyi çözüm oluyor. Hem daha dayanıklı hem de ele daha iyi oturuyor.

Oyla 0
Eldiven olmadan boya yapmak kesinlikle tavsiye edilmez. Cilt sağlığı için eldiven şart. Daha rahat etmek için eldiveni değiştirmek mümkün ama eldivensiz boya riskli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt