Evde Saç Boyarken Saçı Yakmamak İçin Ne Yapmalı?

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımı evde kendim boyuyorum çünkü hem kuaföre gitmek için vakit bulamıyorum hem de açıkçası maliyetler bayağı arttı. Ama her seferinde en büyük korkum şu oluyor: saçımın yanması. Geçmişte yanlış ürün kullandığımda saç uçlarım resmen çalı gibi olmuştu, hem kırıldı hem de toparlaması aylar sürdü.

İnternette araştırınca herkes farklı şeyler söylüyor. Kimi “amonyaksız boya kullan” diyor, kimi “önceden saçına bakım yap, yağ sür” diyor. Bazıları da “evde açıcı kullanma, sadece ton üstüne ton boya yap” diye uyarıyor. Açıkçası hangisine güveneceğimi bilemedim.

Benim saçlarım ince telli ve zaten biraz kuru. Özellikle yaz aylarında güneşten ve denizden daha da yıpranıyor. Saç rengimi değiştirmek istiyorum ama her boyamadan sonra daha kötü olur mu diye çekiniyorum. Ayrıca saçımda beyazlar da çıkmaya başladı, o yüzden tamamen boyamayı düşünüyorum.

Sizce evde saç boyarken saçın yanmasını önlemek için neler yapılmalı? Boyadan önce yağ sürmek mi etkili olur, yoksa sonrasında düzenli maske yapmak mı? Amonyaksız boyalar gerçekten daha mı az zarar veriyor?

Ben boyamadan önce saç uçlarıma hindistan cevizi yağı sürüyorum, boya direk temas etmiyor. Sonrasında da nem maskesi yapınca saçım yanmıyor. Amonyaksız boyalar da gerçekten daha nazik oluyor.

Oyla 0
En önemli şey, boyayı çok uzun süre saçta bırakmamak. Kutuda yazan süreyi aşınca saç yanıyor. Ben süreyi geçirmediğimde hiç sorun yaşamıyorum.

Oyla 0
Ben kuaförümün önerisiyle düşük volümlü oksidan kullanıyorum. Evde yüksek volümle açıcı yapmak saçı mahvediyor. Eğer beyaz kapatacaksan, 20 volüm yeterli oluyor genelde.

Oyla 0
Benim için en büyük fark boya sonrası bakımda oldu. Boyadan sonra hemen saç kremi ya da keratin maskesi yapıyorum. Yoksa saç sertleşip kopuyor.

Oyla 0
Doğal içerikli boyaları dene bence. Ben kına bazlı ürünler kullandım, hiç yakmadı ama renk seçenekleri kısıtlı. En azından denemeye değer, özellikle saçın ince telliyse.

Oyla 0
Geri
Üst Alt