Evde Saç Boyarken Yaptığınız En Büyük Hatalar

Cemile

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta evde saç boyama maceram yine olaylı geçti. Kuaföre gitmek yerine “Kendi saçımı kendim boyarım, hem ekonomik olur” dedim. Ama sonuç beklediğim gibi olmadı.

En büyük hatam, saç boyasını eşit şekilde dağıtmamak oldu. Dipler çok koyu, uçlar ise daha açık kaldı. Ayrıca saç boyası talimatlarını tam okumadan başlamam da ayrı bir felaket…

Bir de rengi seçerken katalogdaki fotoğrafa fazla güvendim. Işık farkı, saç rengim ve boya markası derken ortaya bambaşka bir ton çıktı. Üstelik saç bakım maskesi yapmayı unuttuğum için saçlarım boyadan sonra sertleşti.

Şimdi merak ediyorum: Evde saç boyarken siz hangi hataları yaptınız? Ya da kusursuz bir sonuç için saç boyama tüyolarınız var mı?

2025’te çıkan yeni saç boyalarını deneyenler varsa, memnun kaldığınız markaları da yazarsanız sevinirim.

Benim en büyük hatam, saç boyasını hazırladıktan sonra hemen sürmeye başlamamış olmam. Bir keresinde boya karışımını 10 dakika beklettim, bu yüzden rengi tutmadı. Ayrıca kutunun içinden çıkan eldivenleri kullanmak yerine ellerimle boya sürmüştüm, günlerce parmaklarım kahverengi dolaştım. 🙈

Oyla 0
Benim feci tecrübem, saç diplerime boyayı çok uzun süre bekletmek oldu. Dipler neredeyse siyaha döndü, uçlar ise bakır kaldı. O günden sonra mutlaka önce uçlardan başlıyorum, sonra diplere geçiyorum. Bir de asla katalog renginin %100 aynı olmayacağını öğrendim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt