Evde Saç Boyası Kaç Dakika Bekletilmeli, Daha Uzun Tutmak Zararlı Mı?

Işık Aydınlı

Kayıtlı Üye
Evde saç boyarken en çok kararsız kaldığım konulardan biri bekleme süresi. Kutunun üzerinde yazan süreye genelde uyuyorum ama içimde hep “biraz daha beklesem daha iyi tutar mı” sorusu oluyor. Özellikle açık renk boyadığımda ya da dipler koyu kaldığında süreyi uzatma isteği geliyor.

Ama işin kötü tarafı, birkaç kez bu şekilde bekleme süresini uzattığımda saçımın dokusu ciddi şekilde değişti. Boya sonrası saçım eskisine göre daha sert, daha mat ve taraması zor hale geldi. Renk biraz daha oturmuş gibi görünse de saçın verdiği his hiç hoş olmadı. Bu da beni “acaba yanlış mı yapıyorum” noktasına getirdi.

Bir yandan bazı kişiler “boya ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi” diyor, bir yandan da kuaförler bunun tamamen yanlış olduğunu söylüyor. Kime inanacağımı şaşırdım. Saç sağlığını riske atmadan en iyi sonucu almak istiyorum.

Evde saç boyasını kaç dakika bekletmek gerekir, yazandan daha uzun tutmak gerçekten zararlı mı?

Ben yıllarca süreyi uzatmanın faydalı olduğunu sandım ama saçım resmen alarm verdi. Renk değişmiyor ama saçın içi boşalıyor. Kutuda yazan süre aslında test edilmiş süre, fazlası sadece zarar.

Oyla 0
Boyanın kimyasal reaksiyonu belli bir sürede tamamlanıyor. Ondan sonrası saçı yakmaya başlıyor. Daha koyu ya da kalıcı olmuyor, sadece saç yıpranıyor.

Oyla 0
Diplerde koyuluk kalıyorsa sorun sürede değil, boya seçiminde ya da saçın alt renginde oluyor. Süreyi uzatmak çözüm değil, doğru ürün kullanmak çözüm.

Oyla 0
Kutuda yazan süreden şaşmamak en doğrusu. Uzun tutmak rengi güzelleştirmiyor, saçı yıpratıyor. Sağlıklı saç için süreye uymak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt