Evde Saç Boyası Karışımı Nasıl Hazırlanmalı?

Hira Harmancı

Kayıtlı Üye
Evde saç boyarken en çok tereddüt ettiğim aşama boya karışımını hazırlamak oluyor. Kutunun içinden çıkanları görüyorum ama oranları yanlış yapmaktan çok korkuyorum. Oksidanı fazla koyarsam saçım zarar görür mü, az koyarsam boya tutmaz mı, bunu tam olarak kestiremiyorum. Bir kere karışımı göz kararı hazırladım ve sonuç hiç iyi olmadı.

Bazı boyaların içinde ölçü kabı var, bazılarında yok. “Tamamını karıştır” diyen de var, “saçına göre ayarla” diyen de. Saçım uzun ve gür olduğu için bazen boya yetmiyor, bazen de fazla geliyor. Fazla karışımı saklamak doğru mu, yoksa hemen atmak mı gerekiyor, bunu bile bilmiyorum.

Bir de karışımın kıvamı konusu var. Çok sıvı olunca boya akıyor, çok koyu olunca da saça dağılmıyor. Tam kıvamını nasıl tutturacağımı gerçekten öğrenmek istiyorum. Yanlış karışım yüzünden saçımı yıpratmak istemiyorum.

Evde saç boyasını doğru şekilde hazırlamak, sonucu tamamen değiştiriyor gibi geliyor. Bu yüzden işi baştan doğru yapmak istiyorum.

Evde saç boyası karışımı nasıl doğru şekilde hazırlanmalı, oranlara ve kıvama nasıl dikkat edilmeli?

Ben eskiden oranları kafama göre ayarlıyordum ama sonuçlar hep kötü oluyordu. Sonradan öğrendim ki kutunun içindeki talimatlara birebir uymak çok önemli. Özellikle oksidan oranını değiştirmek saçı ciddi şekilde etkiliyor.

Oyla 0
Karışımın kıvamı gerçekten çok belirleyici. Çok sıvı olunca saç derisine akıyor, çok koyu olunca saça eşit dağılmıyor. Yoğurt kıvamı en ideali denmişti, ben ona göre ayarlıyorum.

Oyla 0
Saçın uzunsa tek kutu yetmeyebiliyor. Yarım karışım yapıp ortada kalmak yerine baştan yeterli miktarı hazırlamak daha iyi. Ben saçım uzun olduğu için hep iki kutu alıyorum.

Oyla 0
Hazırlanan boyayı bekletmek doğru değil. Karıştırdıktan sonra hemen kullanmak gerekiyor. Ben bir kere yarım saat beklettim, boya gücünü kaybetmişti.

Oyla 0
Talimatlara uymak, doğru kıvamı tutturmak ve karışımı bekletmeden kullanmak en önemli üç nokta. Bunlara dikkat edince evde boya çok daha sorunsuz oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt