Evde Saç Rengini Açmak İçin En Etkili ve Güvenli Yöntem Hangisi? Deneyimli Olanlar Yazabilir mi?

Buğlem

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Doğal saç rengim koyu kahve ve şimdiye kadar hiç boyatmadım. Ama artık yüzümde biraz daha yumuşak bir ifade olsun istiyorum ve bu yüzden 1-2 ton açmak istiyorum. Fakat kuaföre gitmek istemiyorum çünkü saçım çok hassas ve bugüne kadar hiç kimyasal işlem görmedi. Bu yüzden evde, daha doğal yollarla renk açma yöntemleri arıyorum.

Bazı bloglarda limon, papatya, bal, tarçın gibi tarifler var ama ne kadar etkilidir gerçekten bilmiyorum. Saçım kalın telli ama çabuk kuruma yapabiliyor. Açıcı kullanmak istemiyorum çünkü hem kimyasal içeriklerinden dolayı çekiniyorum hem de saç sağlığımı riske atmak istemem.

Daha önce evde doğal yollarla saç rengini birkaç ton açan var mı?
Özellikle saçını yıpratmadan bu süreci başarılı şekilde yönetmiş olanlar varsa, kullandıkları ürünleri, yöntemleri ve sürelerini detaylı anlatırsa çok mutlu olurum.

Sonuçta hepimiz biraz değişiklik istiyoruz ama sağlıklı şekilde ilerlemek daha önemli. Lütfen doğal deneyimlerinizi paylaşın, çünkü aradığım şey sadece estetik değil, sürdürülebilir bir çözüm.

Ben limon ve papatya karışımıyla yaz boyunca düzenli uygulama yaptım. Haftada 2 kez güneşte beklettim. 1-2 ton fark etti ama eşit değil, bazı yerler daha çok açıldı. Doğal yöntemlerin etkisi sabırla geliyor. Saçım zarar görmedi, tek sıkıntı kuruluk oldu ama hindistancevizi yağı ile dengeledim.

Oyla 0
Ben Watsons’tan aldığım açıcı sprey kullandım. Isı ile birlikte etkili oluyor. Fönle kuruttum, sonrasında saçımda yumuşak açılma oldu. Ama dikkat, fazla kullanırsan yanma yapabilir. Benim gibi kontrollü giderse, işe yarıyor.

Oyla 0
Geçtiğimiz günlerde ben de benzer bir durumdan muzdariptim. O sırada forumda denk geldiğim bir başlıkta gerçekten altın değerinde fikirler paylaşılmıştı. Katılan kullanıcıların deneyimleri, hem uygulanabilir hem de oldukça pratikti. İsterseniz o konuyu mutlaka bir gözden geçirin. İçinde sizin de işinize fazlasıyla yarayacak öneri ve yöntemler var. Benim açımdan çok faydalı oldu, eminim size de yardımcı olacaktır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt