Evde Saçımı Boyamadan Önce Fikir Almak İstiyorum, Önerilerinize İhtiyacım Var!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilşat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilşat

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç rengimi değiştirmek istiyorum ama kuaföre gitmek yerine bu kez evde kendim boyamayı düşünüyorum. Fakat renk seçiminden uygulama tekniklerine kadar aklımda birçok soru var. Daha önce evde saçını boyayanlar gerçekten memnun kaldı mı? İstediğiniz rengi tutturabildiniz mi, yoksa sonuç hüsran mı oldu?

Saçımı yıpratmadan güzel bir sonuç almak istiyorum. Özellikle küllü ve doğal duran tonlar ilgimi çekiyor ama hangi markanın boyası daha kalıcı ve güzel renk veriyor? Ayrıca saçımı açıcı kullanmadan bir veya iki ton açmak mümkün mü?

Bir de boyama sonrası bakım konusu çok önemli. Renk hemen akmaması için hangi şampuan ve saç maskelerini önerirsiniz? Evde saç boyayanların deneyimlerini, ipuçlarını ve dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşırsanız çok sevinirim! İlk kez evde boyayacak biri olarak nelere dikkat etmeliyim?

Merhaba,

Ben geçen sene evde ilk kez küllü kumral tonunu denedim (L’Oréal Excellence Cool Collection – 7.1). Daha önce hep kuaförde yaptırmıştım ama pandemi zamanı mecburen evde denedim. Açıkçası beklediğimden çok daha iyi sonuç aldım.

Renk neredeyse kutudakiyle aynı oldu ama birkaç püf nokta çok işe yaradı:
  • Önce saç rengini iyi analiz et: Kendi rengin çok koyuysa küllü tonlar yeşilimsi durabiliyor.
  • Saç diplerine son 10 dakikada boya sür (yoksa fazla açılıyor, doğal görünmüyor)
  • Kutu boyanın içinden çıkan saç bakım kremini abartmadan uygula ama sonrasında evde mutlaka mor şampuan bulundur.
Ben memnun kaldım ama en önemli şey: boyayı saçına göre seçmek. Kendi saç tonun çok önemli, tek seferde Instagram rengi bekleme.

İlk kez yapacaksan, önceden uçlarda deneme yapmanı tavsiye ederim. Ve boyayı fazla bekletme, "daha iyi tutar" diye düşünme. O saç bir günde yanmaz ama ton farkı çok olur.

Oyla 0
Selam!

Evde saç boyama işini 3 senedir düzenli yapıyorum, hem ekonomik hem de zaman açısından çok rahat. Aşağıya direkt olarak kendi kullandığım ve memnun kaldığım ürünleri ve ipuçlarını liste halinde bırakıyorum:

🎨 Boyalar (küllü & doğal tonlar):
  • Garnier Color Naturals – 7.1 Küllü Kumral
  • Koleston – 8/1 Açık Küllü Kumral (çok net küllü duruyor)
  • L’Oréal Excellence Cool – küllü serinin tüm renkleri başarılı
💧 Saç açıcı kullanmadan 1–2 ton açmak istiyorsan:
  • Saçın doğal açık kahveyse, küllü açık tonlar (7.1 – 8.1) saçı hafif açabiliyor
  • 6.0 gibi düz kahveler daha koyu kalıyor, dikkat!
💆 Boyama sonrası bakım:
  • Mor şampuan: Elseve Silver veya Lil’afix Mor Şampuan
  • Renk koruyucu maske: Urban Care Collagen + Color Protect serisi
  • Isıya karşı koruma: Duştan sonra ısı kullanacaksan mutlaka kullan
📌 Öneri: Boyayı uygulamadan önce saç derine azıcık hindistancevizi yağı sür, hem cildi korur hem boya daha eşit dağılır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt