Saçımı Evde Boyadım, Renk Tam Tutmadı! Açıcı Kullanmadan Nasıl Ton Açabilirim?

Cemile

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
İlk defa cesaretimi toplayıp saçımı evde boyadım. Kutudaki renge aşık olmuştum, tam hayal ettiğim “açık fındık kabuğu” gibiydi ama sonuç öyle olmadı. Saçımın dipleri biraz daha açık, uçlar koyu kaldı. Ton dengesiz duruyor ve ne yapacağımı bilemedim.

Açıcı kullanmak istemiyorum, çünkü saçımda yıpranma başlasın istemem. Zaten boyayla bile hafif kuruluk oluştu. Acaba doğal yollarla ya da ürün desteğiyle bir-iki ton açmak mümkün mü?

Benim gibi evde boyayıp istediği rengi tutturamayanlar varsa, neler yaptınız?
Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Özellikle yumuşak geçişli bir sonuç isteyenler için tecrübeler çok değerli.

Benim saçım doğal olarak siyaha yakın ve geçen sene karamel renge geçmeye karar verdim. Kuaförde önce açıcıyla 2 ton kadar açıldı, sonra karamel ton uygulandı. Açık konuşayım, ilk işlemde saçımda sertleşme oldu, özellikle uçlar biraz yıprandı ama kuaför iyi bir protein bakımı yaptı. 1 hafta içinde toparladım.

Karamel tonlar gerçekten sıcak ve ışıltılı bir görünüm veriyor. Özellikle saç dalgalıysa, bu ton çok daha hacimli gösteriyor. Tavsiyem: açıcı sonrası kesinlikle nem yüklemesi yapılmalı. Yıpranma kaçınılmaz ama doğru bakım uygulanırsa sonuç kesinlikle tatmin edici.

Oyla 0
Ben evde denemeye kalktım, koyu kahveden direkt karamele geçmeye çalıştım ama sonuç hüsran oldu. Saçım hem rengini tam tutmadı hem de açıcıyı yanlış kullandığım için tel tel dökülmeler başladı. Sonra kuaföre gittim, rengi kurtardık ama bir süre boyunca yoğun bakım yapmak zorunda kaldım.

Karamel çok zarif bir renk ama koyu saçtan geçiş profesyonellik istiyor. Evde yapılacak bir iş değil. Eğer saçların ince telliyse daha da dikkatli olman gerekir çünkü karamel tonunda pigmentler hafif ve zemin rengi çok etkiliyor sonucu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt