Fermente Bitki Özlü Saç Ürünleri Saç Sağlığında Neden Popülerleşiyor?

Ayşegül Öztürk

Kayıtlı Üye
Son dönemde kozmetik dünyasında sık sık karşıma çıkan bir kavram var: fermente bitki özlü saç ürünleri. Daha önce probiyotik ve fermente gıdaların sindirim sistemi için faydalı olduğunu biliyordum ama saç bakımında kullanılmaları bana ilginç geldi. Araştırdıkça bu ürünlerin neden popülerleştiğini biraz daha anladım.

Fermentasyon sürecinde bitki özleri daha küçük moleküllere ayrılıyor. Bu da saç derisi ve saç telleri tarafından daha kolay emilmelerini sağlıyor. Yani normal bitkisel özlerden farklı olarak, fermente versiyonların etkisi daha hızlı ve yoğun hissedilebiliyor. Özellikle saç derisi mikrobiyomunu dengelemesi, iltihaplanmayı azaltması ve köklerin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olması en çok vurgulanan faydalar arasında.

Bir başka sebep de saçın ihtiyacına göre çeşitlenmeleri. Örneğin fermente ginseng özlü ürünler saç köklerini güçlendiriyor, yeşil çay fermente özleri antioksidan etki sağlıyor, aloe vera ise nemi artırıyor. Böylece hem dökülme sorununa hem de kuruluk, matlık gibi problemlere hitap edebiliyorlar.

Benim merak ettiğim şu: Bu ürünleri uzun süre kullanan kadınlar gerçekten saç kalitesinde bariz bir iyileşme gördü mü, yoksa bu popülerlik daha çok pazarlamanın gücü mü?

Fermente ginseng özlü bir şampuan kullanmaya başladım. İlk birkaç yıkamada bile saçımın daha yumuşak olduğunu hissettim. 3 ay düzenli kullandıktan sonra dökülmem azaldı ve saç derim daha sağlıklı görünmeye başladı. Bence sıradan bitkisel ürünlerden daha etkili.

Oyla 0
Fermente yeşil çay özlü bir saç toniği denedim. Saç derimdeki yağlanmayı dengeledi, ayrıca kaşıntım geçti. Normal ürünler bu kadar etki etmemişti. Fermentasyonun özleri daha güçlü hale getirdiğini düşünüyorum.

Oyla 0
Benim saçım işlemden dolayı çok yıpranmıştı. Fermente aloe vera içerikli bir maske kullandım. Saç tellerim daha esnek oldu, kırılmalar azaldı. İlk defa gerçekten onarıcı bir etki gördüm. Uzun vadede daha kalıcı sonuç veriyor gibi.

Oyla 0
Fermente ürünlerin farkını saç derisinde hissettim. Kepek problemim vardı, kullandığım fermente bitki özlü şampuan bu sorunu ciddi şekilde azalttı. Mikrobiyomu dengelemesi gerçekten işe yarıyor olabilir.

Oyla 0
Başta bana da pazarlama gibi gelmişti ama düzenli kullanımda saçımın parlaklığı geri geldi. Ayrıca elektriklenme sorunum azaldı. Fermente içerikler daha derine işlediği için klasik bitkisel ürünlerden ayrılıyor. Bu yüzden popülerleşmesi bence tesadüf değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt