Focus Ultrason Yüz Gerdirme Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Kader Tunç

Kayıtlı Üye
Bir süredir yüzümdeki hafif sarkmalar için çözüm arıyorum. Cerrahi işlemlerden korktuğum için, herkesin önerdiği Focus Ultrason (HIFU) yöntemini araştırmaya başladım. Sosyal medyada “mucize gibi” diyen de var, “boşuna para verdim” diyen de. O yüzden gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamakta zorlanıyorum.

Anladığım kadarıyla Focus Ultrason, cildin alt tabakasına odaklanmış ultrason dalgaları gönderiyor. Bu dalgalar kolajen üretimini artırarak cildi sıkılaştırıyor ve toparlıyor. İşlem sırasında cilt yüzeyine zarar verilmeden, derin dokuda bir yenilenme başlıyormuş. Ancak bazı kişiler “etkisi hemen görülmüyor, 2-3 ayda ortaya çıkıyor” diyor.

Benim en çok merak ettiğim şey, bu sonuçlar ne kadar kalıcı ve her yaşta aynı etkiyi veriyor mu?

Bir de bazı yorumlarda işlemin acılı olabileceği yazılmış. Gerçekten böyle mi, yoksa kişiden kişiye mi değişiyor?

Focus Ultrason yaptıranlar gerçekten belirgin bir fark hissetti mi?

Ben 35 yaşındayım, geçen yıl Focus Ultrason yaptırdım. Etkisi hemen olmadı ama ikinci aydan sonra yüzüm toparlandı. Şu an hâlâ farkı hissediyorum.

Oyla 0
Benim cildim hassas, işlem sırasında hafif batma oldu ama dayanılmayacak bir şey değil. Yaklaşık üç ay sonra çene hattımda ciddi toparlanma gördüm.

Oyla 0
Ben bir seans yaptırdım, etkisi yavaş ama kalıcı. Cilt daha sıkı ve canlı görünüyor. Bence yaşına göre beklentiyi doğru ayarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Benim yanak kısmımda sarkma vardı, Focus Ultrason işe yaradı ama etkisi 5. aydan sonra tam ortaya çıktı. Düzenli yaptırınca sonuç daha belirgin oluyor.

Oyla 0
Bende çok dramatik bir değişim olmadı ama cildim daha diri görünüyor. Uzmanım “kolajen üretimi zamanla artacak” demişti, sabır gerektiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt