Fondöten Ciltte Daha Doğal Dursun Diye Hangi Teknik Kullanılıyor?

Melis Erdem

Kayıtlı Üye
Fondöten sürerken en çok istediğim şey cildimde maske gibi durmaması. Ama ne kadar pahalı ya da iyi yorumlu fondöten alsam da bazen cildimde kalıp gibi durabiliyor. Özellikle gün ışığında fondötenin sınırları belli oluyor, cilt dokusu daha çok ortaya çıkıyor. Bu da makyajın doğal görünmesini zorlaştırıyor.

Üründen çok uygulama tekniğinin fark yarattığını fark etmeye başladım. Aynı fondöteni bazen çok beğeniyorum, bazen hiç içime sinmiyor. Demek ki sünger mi, fırça mı, parmak mı kullandığım; ne kadar ürün aldığım; cildi ne kadar iyi hazırladığım çok etkili.

Bazı günler ince sürüyorum ama kapatıcılık yetmiyor, bazı günler biraz fazla kaçırıyorum ve cilt ağırlaşıyor. Bu dengeyi nasıl kuracağımı tam olarak bilmiyorum. Özellikle günlük makyajda fondötenin “cilt gibi” durmasını istiyorum.

Fondöteni ciltte daha doğal ve pürüzsüz göstermek için hangi uygulama tekniği gerçekten işe yarıyor?

Bende en büyük farkı yaratan şey fondöteni süngerle bastırarak uygulamak oldu. Sürmek yerine tampon hareketlerle uygulayınca ürün cilde daha iyi oturuyor. Ayrıca süngeri hafif nemli kullanmak fondötenin ciltle bütünleşmesini sağlıyor, maske gibi durmuyor.

Oyla 0
Fondöteni tek seferde çok sürmek yerine ince ince katlar halinde uygulamak bence en önemli nokta. Önce az ürünle cilt tonu eşitleniyor, gerekirse sadece sorunlu bölgelere ikinci kat geçiyorum. Bu yöntemle hem doğal hem dengeli duruyor.

Oyla 0
Cilt hazırlığı olmadan ne yaparsan yap doğal durmuyor. Ben nemlendirici ve güneş kremi oturduktan sonra fondöten sürünce çok daha güzel sonuç alıyorum. Nemli ciltte fondöten daha pürüzsüz duruyor.

Oyla 0
Parmakla uygulamayı da küçümsememek lazım. Özellikle yanak ve burun çevresinde parmak ısısı fondöteni eritip cilde yediriyor. Ama tüm yüz için değil, lokal bölgelerde daha iyi çalışıyor.

Oyla 0
Fondöteni sabitleme aşaması da çok önemli. Çok fazla pudra doğal görüntüyü bozuyor. Ben sadece T bölgesine az miktarda pudra basıyorum, yanaklara dokunmuyorum. Böylece fondöten cilt gibi kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt