Fotoğrafla Saç Stili Denemek İçin iOS Uygulama Önerisi Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatma

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar 🌸,

Saç kestirmeden önce her zaman büyük bir kararsızlık yaşıyorum. Kuaföre gidince katalogdan bakmak yeterli olmuyor çünkü o model bana yakışacak mı yakışmayacak mı bilemiyorum. O yüzden iPhone’da fotoğraf yükleyerek saç stili denemek için uygulama arayışına girdim.

App Store’da baktığımda çok sayıda seçenek var: YouCam Makeup, HairApp, Hairstyle Try On gibi. Bazıları yüz şekline göre öneri yapıyor, bazıları ise sadece hazır modelleri fotoğrafın üstüne yerleştiriyor. Benim aradığım şey daha gerçekçi olan, yani saç telleri ve hacmiyle birlikte bana yakışıp yakışmadığını gösterecek bir uygulama.

Kullananlar varsa bana iOS için en iyi fotoğrafla saç stili deneme uygulamalarını önerebilir mi? Ücretli mi ücretsiz mi, premium gerekmeden işe yarıyor mu, deneyimleriniz neler?

Ben YouCam Makeup’ı kullandım, fotoğraf yükleyip istediğim modelleri denedim. Canlı kamera modu da var ama fotoğraf üzerinden bakmak çok daha rahat. Ücretsiz versiyonunda da gayet fazla seçenek var. Premium alınca ekstra saç stilleri açılıyor ama bana gerek kalmadı.

Geçenlerde HairApp indirdim. En güzel yanı yüz hatlarını otomatik tanıyıp sana uygun modeller önermesi. Mesela kahkül bana yakışmaz sanıyordum ama uygulamada deneyince fikrim değişti. Fotoğrafla denemek çok pratik oldu, bence kesinlikle iş görüyor.

Benim tercihim Hairstyle Try On oldu. Fotoğraf yükledikten sonra istediğin modeli seçiyorsun, hatta farklı renklerle görebiliyorsun. Özellikle bob ve lob tarzlarını denemek için çok faydalı. Sadece bazı popüler modelleri açmak için premium istiyor.

Ben saç rengini değiştirmeden önce denemek için bu tarz uygulamalar kullandım. Fotoğrafla bakınca gerçekten fikir veriyor. Özellikle YouCam renkleri çok gerçekçi gösteriyor. Saç modeli seçiminde de büyük avantaj sağlıyor çünkü risk almıyorsun.

Benim için en faydalı olan, saç stilini sadece görsel olarak değil, renk + kesim kombinasyonuyla denemek oldu. Fotoğraf yüklediğimde hem bob kesim hem de kahve tonlarını beraber denedim. Gerçekten çok gerçekçi duruyordu. Uygulamalar bu açıdan büyük kolaylık sağlıyor.

Geri
Üst Alt