Gebelikte Cilt Lekesi Nasıl Önlenir?

Berfin Demiray

Kayıtlı Üye
Şu an hamileyim ve son birkaç haftadır özellikle yanaklarımda ve alın bölgemde hafif koyulaşmalar fark etmeye başladım. Çevremdekiler “gebelik maskesi” diyor ama kalıcı olur mu diye korkuyorum. Daha şimdiden bu şekildeyse ilerleyen aylarda artar mı diye düşünmeden edemiyorum.

Güneş kremi kullanıyorum ama yeterli mi bilmiyorum. Dışarı çok çıkmasam bile gün ışığına maruz kalıyorum. Hamilelikte birçok aktif içerik yasak olduğu için ne kullanabileceğimi de tam bilmiyorum. Retinol zaten kullanmıyorum ama leke karşıtı içeriklerin çoğu önerilmiyor.

Doğumdan sonra geçer diyen var ama tamamen kalıcı kalabilir diyen de var. Önlem almak istiyorum ama bebeğe zarar vermeden nasıl ilerlemeliyim kararsızım.

Hamilelik döneminde oluşan cilt lekeleri nasıl önlenir ve kalıcı olması engellenebilir mi?

Benim gebelik lekelerim ikinci trimesterde başladı. En büyük farkı düzenli ve bol miktarda güneş kremi kullanınca gördüm. Şapka ve fiziksel koruma da çok işe yarıyor. Doğumdan sonra bir miktar açıldı ama tamamen geçmedi.

Oyla 0
Hamilelikte hormonlar çok etkili olduğu için tamamen engellemek zor olabiliyor. Dermatoloğum “koru ama mucize bekleme” demişti. Doğum sonrası tedavi seçenekleri daha fazla oluyor.

Oyla 0
Benim lekelerim doğumdan birkaç ay sonra belirgin şekilde hafifledi. Emzirme dönemi bitince daha aktif içeriklere geçebildim ve o zaman daha hızlı açıldı.

Oyla 0
Güneş sadece yazın değil, kışın da etkiliyor. Cam arkasından bile leke koyulaşabiliyor. Ben evdeyken bile SPF sürmeye başladım.

Oyla 0
Kesinlikle rastgele ürün kullanmamak gerekiyor. Hamilelikte içerik konusu hassas. Uzman önerisi olmadan güçlü leke ürünlerine yönelmemek en güvenlisi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt