Cilt Kuruluğu Nasıl Hızlı Geçer?

Melis Mirzaoğlu

Kayıtlı Üye
Son birkaç haftadır cildimde inanılmaz bir kuruluk var. Özellikle yanak bölgem pul pul dökülüyor, makyaj yaptığımda fondöten resmen parçalanmış gibi duruyor. Yüzümü yıkadıktan sonra gerilme hissi oluyor ve gün içinde ne kadar nemlendirici sürsem de sanki yetmiyor gibi hissediyorum. Kış aylarında biraz kuruluk yaşardım ama bu seferki daha yoğun.

Rutinimde çok büyük bir değişiklik yapmadım ama son zamanlarda daha sık peeling yapmış olabilirim. Bir de sıcak duşu seviyorum, belki o da etkilemiştir. Su tüketimim de açıkçası yeterli değil. Acaba cilt bariyerim mi zayıfladı yoksa sadece mevsimsel bir durum mu yaşıyorum emin olamıyorum.

Yoğun nemlendiriciler sürüyorum ama bazen onlar bile yetmiyor gibi geliyor. Yağ bazlı ürün mü eklemeliyim, serum mu kullanmalıyım bilmiyorum. Hızlıca toparlamak istiyorum çünkü hem görüntü hem de his olarak çok rahatsız edici.

Şiddetli cilt kuruluğu en hızlı ve etkili şekilde nasıl giderilir?

Benim de kışın aynı şekilde pul pul oluyordu. En büyük farkı peelingi bırakınca gördüm. Bir süre cildi tamamen dinlendirdim, sadece nazik temizleyici ve yoğun bir nemlendirici kullandım. Üzerine birkaç damla yüz yağı eklemek de iyi gelmişti. 2-3 haftada toparladı.

Oyla 0
Sıcak duş gerçekten çok etkiliyor. Ben suyu ılık yapmaya başlayınca bile fark ettim. Ayrıca nemlendiriciyi hafif nemli cilde uygulamak daha etkili oluyor. Üstüne oklüzif bir ürünle kilitlemek de kuruluğu azaltıyor.

Oyla 0
Bende kuruluk aslında susuzlukmuş. Hyaluronik asit serumu nemlendiriciden önce kullanınca daha dolgun bir görünüm oldu. Ama tek başına serum yetmiyor, mutlaka üzerine krem şart.

Oyla 0
Su tüketimi ve beslenme de önemli. Omega 3 takviyesi kullandığım dönemde cildim daha az kuruyordu. İçeriden destek de işe yarayabiliyor.

Oyla 0
Eğer kuruluk uzun sürüyor ve kaşıntı eşlik ediyorsa egzama gibi bir durum da olabilir. Ben öyle sanmıştım ama dermatolog farklı bir krem verdi ve kısa sürede düzeldi. Çok inatçıysa bir uzmana görünmek iyi olur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt