Zoretanin Kullananlarda Cilt Kuruluğu Ne Zaman Başlıyor?

Nesrin Tekinoğlu

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başlayalı yaklaşık üç hafta oldu. İlk günlerde sadece hafif bir gerginlik hissediyordum ama son birkaç gündür cildim pul pul dökülmeye başladı. Özellikle yanak ve çene bölgem kuru, nemlendirici sürsem bile birkaç saat sonra tekrar geriliyor. Bu kadar kısa sürede bu etkiyi göstermesine şaşırdım doğrusu.

Bazıları kuruluğun ilk haftada başladığını söylüyor, bazıları ise bir ay sonra. Demek ki herkesin cilt tepkisi farklı ama bende epey hızlı gelişti.

Nemlendirici kullanıyorum ama hangisinin yeterli olduğunu anlamak çok zor. Bazıları yağı fazla, cildimi sivilcelendiriyor; bazıları ise birkaç dakika sonra sanki hiç sürmemişim gibi. Zoretanin’in yağ bezelerini baskıladığını biliyorum ama bu kadar etkili olacağını tahmin etmemiştim.

Gerçekten merak ettiğim şey şu: Zoretanin kullananlarda bu cilt kuruluğu genelde ne zaman başlıyor ve ne kadar sürüyor? Bu dönemde cildi yatıştırmak için işe yarayan bir şey var mı?

Çözüm
Kuruluk genelde ikinci ila dördüncü hafta arasında başlıyor. Benim cildim üçüncü haftada ciddi kurudu ama doktorum bunun normal olduğunu söyledi. Hyaluronik asit içeren nemlendirici ve termal su spreyi kullandım. İlk ay zorluyor ama sonrasında cilt alışıyor, kuruluk azalıyor. Düzenli nemlendirmek en etkili çözüm.
Benim cildim çok çabuk tepki verdi, ilk 10 günde başladı. Doktorum hyaluronik asitli nemlendirici önerdi, hemen fark etti.

Oyla 0
Ben de senin gibi üçüncü haftada fark ettim. Özellikle gece yatmadan önce nemlendirici sürmek çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Kuruluk genelde ikinci ila dördüncü hafta arasında başlıyor. Benim cildim üçüncü haftada ciddi kurudu ama doktorum bunun normal olduğunu söyledi. Hyaluronik asit içeren nemlendirici ve termal su spreyi kullandım. İlk ay zorluyor ama sonrasında cilt alışıyor, kuruluk azalıyor. Düzenli nemlendirmek en etkili çözüm.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt