Zoretanin Kullananlarda Saçın Eski Hacmini Geri Kazanmak Mümkün mü?

Işın Gökçe

Kayıtlı Üye
Zoretanin sürecine başlamadan önce saçım kalın telli, dolgun ve parlaktı. Şimdi aynaya baktığımda eskisi kadar yoğun görünmediğini fark ediyorum. Saç tellerim inceldi, hacmi azaldı ve o doğal dolgunluk hissi neredeyse tamamen kayboldu. En çok da bu hacim kaybı moralimi bozuyor.

Doktorum bunun geçici olabileceğini, tedavi bitince saç köklerinin toparlanacağını söyledi ama bazı yorumlar beni düşündürüyor. Kimisi “Zoretanin bittikten birkaç ay sonra saç eski haline döndü” diyor, kimisi ise “hacim geri gelmedi” diyor.

Ben de bu dönemde doğal yağlarla bakım yapıyor, sülfatsız şampuan kullanıyorum ama etkisi sınırlı gibi.

Sizce Zoretanin sonrası saç hacmi geri kazanılabiliyor mu, yoksa bu etki uzun süre kalıcı mı oluyor?

Çözüm
Hacim kaybı geçici. Zoretanin sürecinde saç dinlenme evresine giriyor, o yüzden sönükleşiyor. Ben “keratin destekli bakım kürü” uyguladım, 2 ayda saç telleri yeniden kalınlaştı. Tedavi bitince saçın kendini toparlaması kesinlikle mümkün.
Zoretanin sürecinde saç hacmini kaybetmek çok normal çünkü sebum azalınca teller zayıflıyor. Ben tedavi bittikten sonra 3 ay içinde eski dolgunluğuma kavuştum. Biotin takviyesi ve panthenol içeren şampuanla destekledim, gerçekten işe yaradı.

Bende de aynı durum oldu ama geçiciymiş. Tedavi bitiminden sonra saç diplerine düzenli masaj yaptım, kan dolaşımı artınca yeni saç çıkışları başladı. Hacim 5. ayda tamamen geri geldi. En önemlisi sabırlı olmak ve fazla ürün yüklememek.

Hacim kaybı geçici. Zoretanin sürecinde saç dinlenme evresine giriyor, o yüzden sönükleşiyor. Ben “keratin destekli bakım kürü” uyguladım, 2 ayda saç telleri yeniden kalınlaştı. Tedavi bitince saçın kendini toparlaması kesinlikle mümkün.

Çözüm
Benim saçımın toparlanması yaklaşık 6 ay sürdü. O dönemde her duş sonrası saçımı mikro fiber havluyla nazikçe kuruttum, kırılmalar azaldı. Hacim yavaş ama kalıcı şekilde geri geldi. Sıcak fön tamamen yasak olmalı.

Ben hacmi artırmak için beslenmemi düzenledim. Yumurta, ceviz ve avokado gibi saç dostu gıdalarla fark yarattım. İçten destek çok etkili. Tedavi sonrası yeni çıkan saçlar daha güçlü oluyor, sabırla beklemeye değer.

Geri
Üst Alt