Kışın Cilt Kuruluğu İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Kışın bakım dolabım tamamen değişiyor. Yazın hafif nemlendiriciler kullanırken, kışın ne kadar yoğun sürersem süreyim yetmiyor. Özellikle sabah makyaj yaparken cildim pütür pütür duruyor. O kadar kötü ki, bazen fondöteni tamamen bırakıyorum.

Bir dermatolog videosunda “yağ bazlı ürünler kışın nemi daha iyi tutar” diyordu. O yüzden shea butter, gliserin, seramid içeren ürünlere yöneldim. Gerçekten fark etti ama her cilt aynı tepki vermiyor. Arkadaşımda aynı krem sivilce yaptı, bende işe yaradı.

Artık cildimin gerçekten ihtiyacı olan şeyi bulmak istiyorum.

Sizce kışın cilt kuruluğu için hangi ürünler daha etkili? Markadan çok içerik olarak nelere dikkat etmek gerekir?

Kışın en etkili içerik bence hyaluronik asit + seramid ikilisi. İlki suyu cilde çekiyor, diğeri bariyeri koruyor. Ben bu kombinasyonu kullanıyorum, cildim toparlandı.

Ben shea butter içeren nemlendiriciye geçtim, hayatım değişti. Özellikle gece yatmadan önce sürdüğümde sabah hala nemli oluyor.

Ben vazelinle kapatma (slugging) yöntemi yapıyorum. Nemlendiriciden sonra az miktarda vazelin sürmek cildi sabaha kadar yumuşacık yapıyor.

Ben Avene’in termal suyu + bariyer krem kombinasyonunu kullanıyorum. Cildim aşırı hassas ama kışın bile sakin kaldı. İçerikte parfüm olmamasına özellikle dikkat ediyorum.

Geri
Üst Alt