Kışın Cilt Pul Pul Oluyor, Hangi Ürün Gerçekten Etkili?

Tansu Doğan

Kayıtlı Üye
Kış geldiğinde cildim adeta alarm veriyor. Özellikle bacaklarımda ve kollarımda pul pul dökülmeler oluyor. Duştan sonra nemlendirici sürüyorum ama birkaç saat geçmeden cildim yine kuru ve gergin hale geliyor. Sanki krem yüzeyde kalıyor ama derinlemesine etki etmiyor. Bazen kıyafetlerimi çıkarırken bile küçük beyaz döküntüler fark ediyorum, gerçekten rahatsız edici.

Isınan ortamların kuru havası da durumu daha kötü yapıyor sanırım. Özellikle kombi açıkken cilt nemini kaybediyor. Bol su içmeye çalışıyorum ama tek başına yetmiyor. Vücut yağı, losyon, body butter... Hepsini denedim ama etkileri kısa süreli. Gerçekten cildi uzun süre nemli tutan bir ürün bulamadım.

Bir arkadaşım “üreli nemlendiriciler cildi yeniliyor” dedi, bir diğeri “duşta peeling yapmadan nemlendirici işe yaramaz” dedi. Artık hangisini denesem bilemiyorum.

Siz kışın cilt kuruluğuna ve pul pul dökülmeye karşı hangi ürünü kullanıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan bir şey var mı?

Ben Eucerin’in 5% Urea losyonunu kullanıyorum. Cilt bariyerini onarıyor, pul pul dökülmeyi tamamen durdurdu. Üç günde fark ettim. Kışın en iyi kurtarıcım diyebilirim.

Oyla 0
Cilt peelingi yapmadan nemlendirici tam emilmiyor. Haftada bir nazik peeling sonrası shea yağlı krem kullanıyorum. Hem cilt yumuşuyor hem de dökülme azalıyor.

Oyla 0
Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Doğal bir çözüm ama çok etkili. Duştan sonra hafif nemliyken sürüyorum, sabaha kadar cilt pürüzsüz kalıyor.

Oyla 0
CeraVe’nin Moisturizing Cream’i bende mucize yarattı. Cilt kuruluğu tamamen geçti. Geceleri kalın bir tabaka halinde sürüyorum, sabah cildim ipek gibi oluyor.

Oyla 0
Nem kaybını önlemek için oda nemlendiricisi de kullanıyorum. Kremle birlikte buhar etkisi yaratıyor. Cilt artık hem yumuşak hem de canlı görünüyor. Kışın vazgeçilmezim oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt