Kışın Cilt Kuruluğunu Engellemek İçin Ne Yapmalı? Uzman Tavsiyeleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beste

Kayıtlı Üye
Kış geldiğinde cildim adeta sinyal veriyor: Dudaklar çatlıyor, eller geriliyor, bacaklar kaşınıyor. Özellikle kaloriferli evlerde hava o kadar kuru ki, gece uyandığımda bile cildimin gerginliğini hissediyorum. Nemlendirici sürüyorum ama sabah hiçbir şey olmamış gibi hissediyorum. Bu işin sadece kremle çözülmediğini o zaman anladım.

Bir uzmanın videosunda gördüğüm “duştan sonra 3 dakika içinde nemlendirici sürme” kuralını denedim. Gerçekten işe yaradı. Sonra nem cihazı aldım, evdeki nem oranını arttırdım. Parfüm içermeyen, gliserin bazlı vücut losyonları kullanmaya başladım. Özellikle sheabutter ve skualen içerikli ürünler, nemi daha iyi hapsediyor. Şimdi cildim çok daha sakin, gece çatlamıyor. Ama hala zaman zaman dirsek ve diz bölgelerinde kuruluk yaşıyorum.

Siz kışın cilt kuruluğunu tamamen engellemeyi başarabildiniz mi? Gerçekten işe yarayan bir bakım rutininiz varsa duymak isterim.

Kışın evde kaloriferli ortamda nem cihazı kullanmak çok fark ediyor. Ayrıca duştan sonra vücut yağı sürüp üzerine nemlendirici uyguluyorum. Çift katmanlı bakım diyebiliriz. Ciltte kuruluk hiç kalmıyor.

Oyla 0
Ben cildime her kış “baş etmeye çalışmak” dışında çözüm bulamıyordum. Ta ki gliserin içeren nemlendiricilere geçene kadar. Özellikle cilt bariyerini onaran ürünler büyük fark yarattı. Islak cilde uygulamak da etkisini artırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt