Kışın Saçlarım Hem Kuru Hem Elektriklenmiş Oluyor, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Kış ayları geldiğinde saçlarımla aram tamamen bozuluyor. Duştan çıktıktan sonra saçlarım sanki tüm nemini kaybetmiş gibi oluyor, kurudukça da elektriklenme başlıyor. Atkı, kazak, mont derken saçlarım her şeye yapışıyor ve ne yapsam sakinleşmiyor. Dışarı çıktığımda saçlarımın kontrolsüz görünmesi moralimi gerçekten düşürüyor.

Saçımı çok sık boyatmıyorum, ısıya da dikkat ediyorum ama buna rağmen kışın saçlarım bambaşka birine dönüşüyor. Nem maskeleri yapıyorum, yağ sürüyorum ama ya ağırlaştırıyor ya da etkisi birkaç saat sürüyor. Özellikle açık bıraktığımda saçlarım daha da kabarıyor. Toplayınca da bu sefer elektriklenme daha belirgin oluyor.

Bazen “saçım artık bu şekilde” deyip kabullenmek istiyorum ama yazın bu problemi neredeyse hiç yaşamıyorum. Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorum ya da kışa özel farklı bir bakım gerekiyor. Ne yaparsam yapayım tam dengeyi bulamamak beni kararsız bırakıyor.

Kış aylarında saçın hem kuruyup hem de elektriklenmesi normal mi, yoksa bakım rutinimi tamamen mi değiştirmeliyim?

Kışın hava zaten çok kuru, üstüne bir de kapalı alanlar derken saç nemsiz kalıyor. Ben duş sonrası saçımı tamamen kurutmadan nemlendirici krem sürmeye başladım, elektriklenme bayağı azaldı.

Oyla 0
Aşırı yağ sürmek bence çözüm değil, ben onu denedim saçım daha kötü oldu. Daha hafif serumlar benim için daha işe yaradı.

Oyla 0
Saçı açık kullanmak yerine gevşek örgü yapıyorum. Hem sürtünme azalıyor hem saç daha az kabarıyor. Kış boyunca böyle idare ediyorum.

Oyla 0
Kuaförüm kışın saçın nem tutma kapasitesinin düştüğünü söyledi. Daha yoğun ama silikon ağırlıklı olmayan bir bakım önerdi. Onu kullanınca elektriklenme ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt