Kışın Güneş Kremi Kullanmak Gerçekten Gerekli mi?

Belgin Aksoy

Kayıtlı Üye
Yaz aylarında güneş kremi sürmeden dışarı adım atmıyorum ama kış gelince açıkçası bu alışkanlığı biraz aksatıyorum. Hava kapalı, güneş yok gibi görünce “bugünlük sürmesem de olur” diyorum. Ama son zamanlarda birkaç dermatolog “kışın da UV ışınları ciltte hasar bırakır” deyince kafam karıştı. Gerçekten bu kadar etkili mi?

Soğuk hava zaten cildi kurutuyor, üstüne bir de krem sürmek bazen cildimi daha yağlı hissettiriyor. Özellikle makyaj altına uyguladığımda ağır duruyor. Ama öte yandan lekelerim artmasın, cildim erken yaşlanmasın diye de kullanmaya çalışıyorum. Sorun şu ki kışın doğru güneş kremi seçmek yazdan daha zor gibi.

Bazı arkadaşlarım “bulutlu havada bile UV ışınları etkili” diyor, bazıları ise “kışın SPF 30 yeterli, 50’ye gerek yok” diyor. Hangisi doğru bilmiyorum ama ben bu konuda hâlâ kararsızım.

Sizce kışın güneş kremi kullanmak gerçekten şart mı? Yoksa sadece yaz aylarında yeterli mi?

Ben kışın da güneş kremi kullanıyorum. Güneş olmasa bile UV ışınları cilde zarar veriyor. SPF 30 yeterli ama alışkanlık haline getirmek önemli. Cilt tonu daha dengeli kalıyor.

Oyla 0
Kışın özellikle kar yağdığında güneş daha da yansıyor, o yüzden koruma şart. Ben hafif yapılı, nemlendirici etkili güneş kremlerini tercih ediyorum. Cilt kuruluğunu da önlüyor.

Oyla 0
Ben ofiste bile cam kenarında oturuyorum, farkında olmadan UV ışığı alıyoruz. Bu yüzden her sabah sürüyorum. Cildim daha canlı görünmeye başladı. Gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Kışın sadece dışarı çıkacağım günlerde sürüyorum. Çok kapalı havalarda gerek görmüyorum ama şehirde yürüyorsam mutlaka SPF 30 kullanıyorum. Cilt lekelerini önlüyor.

Oyla 0
Kışın güneş kremi kullanmak bence yazdan bile önemli. Cilt daha hassas oluyor, bu dönemde korumazsan lekeler kalıcı hale geliyor. Hafif formüllerle sürmek en mantıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt