Gece Yatmadan Önce Saç Yağı Kullanmak Mantıklı mı?

Derya Kaya

Kayıtlı Üye
Gece yatmadan önce saç yağı kullanmayı düşünüyorum ama kararsızım. Bazıları gece boyunca saçın yağı daha iyi emdiğini ve daha çok fayda gördüğünü söylüyor. Bazıları ise saçın ve yastığın yağlanacağını, sabah saçın daha kötü görüneceğini savunuyor.

Saçlarım kuru ama ince telli. Bu yüzden gece yağı sürüp sabah yağlı ve sönük uyanmaktan korkuyorum. Ama aynı zamanda derinlemesine beslenme fikri de cazip geliyor. Belki doğru yağ ve doğru miktarla bu mümkün olabilir.

Bu yöntemi deneyip gerçekten fayda görenlerin yorumlarını bilmek istiyorum.

Gece yatmadan önce saç yağı kullanmak gerçekten faydalı mı, yoksa gereksiz mi?

Ben haftada bir gece yatmadan önce saç yağı kullanıyorum ve sabah mutlaka yıkıyorum. Saçım o gün çok daha yumuşak ve parlak oluyor. Her gün yapmıyorum ama haftalık bakım olarak bana çok iyi geliyor.

Oyla 0
Gece yağı dipten değil, sadece boy ve uçlara sürmek önemli. Ben ilk başta dipten sürdüm ve saçım çok ağırlaştı. Şimdi sadece uçlara az miktarda uyguluyorum, sonuç çok daha iyi.

Oyla 0
Yastık kirlenecek diye korkuyordum ama saçımı gevşek bir topuz yapıp pamuklu bir yastık kılıfı kullandığımda sorun olmadı. Saçım sabah daha az kabarık oluyor.

Oyla 0
İnce telli saçlarda her gece yağ kullanmak bence fazla. Ben ayda birkaç kez yapıyorum. O zaman faydasını görüyorum ama sık yapınca saçım ağırlaşıyor.

Oyla 0
Gece yağı bende kısa vadede değil ama uzun vadede fark yarattı. Saç uçlarım daha az kırılıyor ve genel olarak saç daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt