Geniş Alınlı Kadınlar Saç Modelini Nasıl Seçmeli?

Mila Arıkan

Kayıtlı Üye
Alnımın geniş olduğunu uzun zamandır biliyorum ama saç modeli seçerken bu durum beni fazlasıyla zorluyor. Saçımı açık kullandığımda alnım daha da ön plana çıkıyor gibi hissediyorum, topladığımda ise tüm dikkat oraya gidiyor. Bu yüzden saç kestirirken ya da model denerken sürekli tedirgin oluyorum.

Daha önce düz perçem denedim, bu sefer de yüzüm ağırlaştı. Yan perçem kullandığımda biraz daha rahat hissediyorum ama her kesimde aynı etkiyi vermiyor. Saçımı uzun kullandığımda alnı kamufle ediyorum gibi oluyor ama bu sefer de saç yüzümü düşürüyor. Kısacası bir uçtan diğerine savruluyorum.

Kuaförler genelde “perçem keselim” deyip geçiyor ama bence mesele sadece perçem değil. Saçın tamamının yüzle uyumlu olması gerekiyor. Geniş alınlı kadınlar için gerçekten işe yarayan, günlük hayatta da rahat kullanılan modelleri bilmek istiyorum.

Geniş alınlı kadınlar saç modeli seçerken nelere dikkat etmeli ve alnı daha dengeli gösteren kesimler hangileri?

Ben de geniş alınlıyım ve düz perçemle hiç anlaşamadım. Yüzümü olduğundan daha sert gösterdi. Yan perçem ve yüzü çerçeveleyen katlar benim için çok daha iyi oldu. Alnı tamamen kapatmak yerine dikkat dağıtmak daha işe yarıyor.

Oyla 0
Saçın tepeden çok düz olması alnı daha geniş gösteriyor. Ben tepede hafif hacim bırakıp yanları yumuşak kestirdiğimde yüzüm daha dengeli durdu. Çok düz ve yapışık saçlar bence riskli.

Oyla 0
Saçın ayrım yeri bile çok fark ediyor. Ortadan ayırınca alnım daha geniş görünüyordu, yana ayırınca ciddi fark etti. Küçük ama etkili bir detay.

Oyla 0
Toplu saçlarda da çözüm var. Ben saçımı tamamen geriye toplamıyorum, önlerden birkaç tutam bırakıyorum. Bu sayede alnım daha yumuşak görünüyor.

Oyla 0
Kuaförüm geniş alınlı yüzlerde amaç kapatmak değil, denge kurmak dedi. Yan perçem, yüzü saran katlar ve yana ayrılmış saçla çok daha rahat ettim. Artık saçımı düşünmeden kestirebiliyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt