Gerçekten Etkili Saç Çıkaran Bir İlaç Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatma

Kayıtlı Üye
Saçlarım son birkaç yılda inanılmaz şekilde seyrekleşti. Eskiden gür olan saçlarım şimdi aynaya baktığımda daha ince telli ve cansız görünüyor. Özellikle şakaklarım ve tepe bölgemde belirgin bir açılma var ve bu durum beni gerçekten rahatsız etmeye başladı.

Bu süreçte birçok farklı yöntem denedim. Bitkisel yağlar, saç maskeleri, vitamin takviyeleri… Bazıları saçımı besledi ama yeni saç çıkarmak konusunda etkisini göremedim. Piyasada birçok saç çıkaran ilaç ve serum var ama gerçekten işe yarayan bir şey var mı? Yoksa bunların hepsi sadece geçici bir umut mu?

Deneyimlerinize gerçekten ihtiyacım var. Saç dökülmesini durdurup yeni saç çıkmasını sağlayan bir ilaç ya da tedavi yöntemi kullanan var mı? Gerçekten etkisini gördüğünüz bir ürün ya da yöntem varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Çözüm
Merhaba,
Ben de uzun süre boyunca seninle aynı süreci yaşadım. Saçlarım eskiden öyle yoğundu ki kuaförüm bile bazen zor şekil verirdi. Ama son 3–4 yılda stres, düzensiz uyku ve belki de fark etmeden yaptığım bazı yanlış bakımlar yüzünden saçlarım ciddi şekilde seyreldi. Özellikle şakak bölgem açıldığında aynaya bakmak istemiyordum.

Bitkisel yağlar, sarımsak, maske ne varsa denedim ama “çıkmayan yere çıkarmıyor” gibi hissediyordum. Ta ki dermatoloğa gidip detaylı bir saç analizi yaptırana kadar. Bana Minoxidil önerdi. Açık konuşmak gerekirse biraz çekinerek başladım ama 2. aydan itibaren bebek saçları görmeye başladım.

✨ Şunu net söyleyebilirim:
➡️ Minoxidil tek başına yeterli değil. Mutlaka biotin + çinko + D vitamini ile...
Merhaba,
Ben de uzun süre boyunca seninle aynı süreci yaşadım. Saçlarım eskiden öyle yoğundu ki kuaförüm bile bazen zor şekil verirdi. Ama son 3–4 yılda stres, düzensiz uyku ve belki de fark etmeden yaptığım bazı yanlış bakımlar yüzünden saçlarım ciddi şekilde seyreldi. Özellikle şakak bölgem açıldığında aynaya bakmak istemiyordum.

Bitkisel yağlar, sarımsak, maske ne varsa denedim ama “çıkmayan yere çıkarmıyor” gibi hissediyordum. Ta ki dermatoloğa gidip detaylı bir saç analizi yaptırana kadar. Bana Minoxidil önerdi. Açık konuşmak gerekirse biraz çekinerek başladım ama 2. aydan itibaren bebek saçları görmeye başladım.

✨ Şunu net söyleyebilirim:
➡️ Minoxidil tek başına yeterli değil. Mutlaka biotin + çinko + D vitamini ile desteklemelisin.
➡️ Kullanmaya başladıysan düzenli olmalısın, günde iki kez uygulamayı ihmal etmemelisin.
➡️ İlk 2-3 haftada “dökülme artıyor” gibi olabilir ama bu geçici bir dönem.

Şimdi 8. aydayım ve saçlarım eskisi kadar değil ama belirgin şekilde toparlandı. Gerçekten işe yarıyor ama sabır ve disiplin istiyor. Umutsuz olma 🌱

Çözüm
Geri
Üst Alt