Saç Dökülmesini Azaltan Ev Yapımı Maskeler Gerçekten Etkili mi?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir saç dökülmesi problemiyle uğraşıyorum ve artık moralimi ciddi anlamda bozacak seviyeye geldi. Özellikle sabah uyandığımda yastıkta kalan saçları görünce içim sıkılıyor. Duş sırasında avucuma gelen saç miktarı da her geçen gün artıyor gibi. Dökülme sadece mevsimsel mi, stres mi yapıyor yoksa başka bir sebebi mi var bilmiyorum ama doğal yöntemlerle toparlamak istiyorum.

Son haftalarda internette ev yapımı maskelerle ilgili birçok tarif görüyorum. Yumurtalı karışımlar, yağ maskeleri, soğan suyu, sarımsak yağı… Ama herkes farklı bir şey söylüyor. Bazıları “bir haftada dökülmem durdu” diyor, bazıları da etkisi olmadığını yazmış. Saçım ince telli olduğu için ağır maskelerden çekiniyorum. Aynı zamanda saç derim hassas; yanlış bir malzeme kullanırsam daha da kötü olabilir.

Bu yüzden sizlere sormak istedim: Ev yapımı saç dökülmesi maskeleri gerçekten işe yarıyor mu? Yoksa bu sadece geçici bir etki mi? Deneyip fayda gören varsa hangi maskeyi nasıl uyguladığını, ne kadar sürede etki ettiğini ve saç derisinde herhangi bir tahriş yapıp yapmadığını detaylı anlatabilir mi?

Ben özellikle doğal yağlarla yapılan tariflere daha yakınım. Saç köklerini besleyip güçlendiren, dökülmeyi azaltan bir yöntem arıyorum. Uygulaması zor olmayan, düzenli yapıldığında sonuç veren bir maske varsa gerçekten öğrenmek isterim. Çünkü artık dökülme yüzünden saçlarımın hacmi bile azalmaya başladı. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.

Çözüm
Ben kesin çözümü soğan suyunda buldum. Kokusu kötü ama etkisi cidden güçlü. Soğanı rendeleyip süzdükten sonra suyu saç diplerine sürüyorum, 25 dakika bekletip yıkıyorum. Üçüncü haftadan itibaren dökülme belirgin şekilde azaldı. Saç telleri daha güçlü hissettirdi. Tahriş de yapmadı. Uzun süre denedim ve sonuç aldım.
Ben dökülme için en çok biberiye yağı + hint yağı karışımından sonuç aldım. %70 biberiye, %30 hint yağı şeklinde hazırlayıp saç diplerine masajla uyguladım. Haftada iki kez 20 dakika beklettim. Bir ay içinde avuç dolusu dökülme neredeyse yarıya indi. Saç derimi de canlandırdı.

Ben kesin çözümü soğan suyunda buldum. Kokusu kötü ama etkisi cidden güçlü. Soğanı rendeleyip süzdükten sonra suyu saç diplerine sürüyorum, 25 dakika bekletip yıkıyorum. Üçüncü haftadan itibaren dökülme belirgin şekilde azaldı. Saç telleri daha güçlü hissettirdi. Tahriş de yapmadı. Uzun süre denedim ve sonuç aldım.

Çözüm
Benim saçımı toparlayan maske, yumurta sarısı + zeytinyağı oldu. Haftada bir uyguladım. Yumurta saçı besliyor, zeytinyağı da güçlendiriyor. Dökülme tamamen durmadı ama çok azaldı. Saç derime iyi gelmesi de bonus oldu. Ekonomik bir çözüm arıyorsan deneyebilirsin.

Aloe vera + çay ağacı yağı karışımı bana çok iyi geldi. Aloe deriyi yatıştırıyor, çay ağacı ise dökülmeyi tetikleyen mantar oluşumunu engelliyor. Hem kaşıntıyı azalttı hem de ince telli saçlarıma ağırlık yapmadı. Düzenli kullanımda dökülmenin azaldığını net gördüm.

Ben sarımsak yağı kullandım ve şaşırtıcı derecede etkisini gördüm. Haftada iki kez dip bölgeye masajla uyguladım, 15–20 dakika beklettim. İlk başta kokusu rahatsız edici ama etkisi güçlü. Bir ay sonra dökülme yarı yarıya azaldı. Saç derimi ısıttığı için kan dolaşımını artırdığı söyleniyor. Kesinlikle işe yarıyor.

Geri
Üst Alt