Göz Altlarım Sürekli Mor ve Yorgun Görünüyor, Geçici Mi Kalıcı Mı?

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda uykumu alsam bile aynaya baktığımda göz altlarım hep yorgun ve mor görünüyor. Makyaj yapmasam direkt dikkat çekiyor, kapatıcı sürsem bile birkaç saat sonra çizgilere doluyor. Açıkçası bu durum moralimi bozmaya başladı çünkü eskiden bu kadar belirgin değildi.

İlk başta uykusuzluktandır diye düşündüm ama düzenli uyumaya başladığım halde pek değişen bir şey olmadı. Bol su içmeye çalışıyorum, tuzlu yemekten kaçınıyorum ama yine de sabahları aynı görüntüyle uyanıyorum. İnternette dolaşınca genetik diyen var, demir eksikliği diyen var, yaşla alakalı olduğunu söyleyen de çok. Hangisi gerçekten doğru, ayırt edemiyorum.

Soğuk kaşık, çay poşeti, göz kremi gibi şeyler denedim. Kısa süreli bir ferahlık oluyor ama kalıcı bir iyileşme göremedim. Acaba bu yöntemler sadece geçici mi, yoksa doğru şekilde yapılırsa gerçekten işe yarıyor mu? Bir de her göz kremi aynı etkiyi mi gösteriyor, yoksa içerik mi asıl belirleyici?

Bu durumu yaşayan çok kişi olduğunu biliyorum ama çözüm konusunda net bilgi bulmak zor.

Sizce göz altı morlukları gerçekten geçebilir mi, yoksa bazı durumlarda kabullenmek mi gerekiyor?

Benim göz altı morluklarım tamamen genetik. Annemde de aynı durum var. Yıllarca krem denedim ama mucize olmadı. Şu an düzenli nemlendirme ve iyi bir kapatıcıyla idare ediyorum. Kabullenince insan biraz daha rahatlıyor açıkçası.

Oyla 0
Bende demir eksikliği vardı, farkında bile değildim. Kan tahlili yaptırınca ortaya çıktı. Takviye kullandıktan sonra göz altlarımda belirgin bir açılma oldu. O yüzden sadece kozmetik değil, içten sebepleri de araştırmak lazım.

Oyla 0
Benim için çözüm düzenli uyku + kafeinli göz kremi oldu. Bir gecede mucize olmadı ama 1–2 ay içinde ciddi fark gördüm. Tamamen yok olmadı ama daha sağlıklı ve canlı duruyor. Sabırla ve düzenli bakım yapınca iyileşme mümkün.

Oyla 0
Soğuk uygulamalar bende sadece geçici etki yaptı. Asıl farkı yaratan şey göz çevresini ovalamayı bırakmak oldu. Meğer farkında olmadan durumu daha da kötüleştiriyormuşum.

Oyla 0
Ben stresli dönemlerde daha da koyulaştığını fark ettim. Hayat düzeni gerçekten etkiliyor. Kremler destek oluyor ama tek başına yeterli değil. Bütünsel bakmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt