Göz Kalemi Sürekli Akıyor, Kalıcı Bir Ürün Var mı?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Ne kadar dikkat edersem edeyim, göz kalemim günün ortasında mutlaka akıyor veya bulaşıyor. Sabah sürdüğümde harika duruyor ama öğleye doğru göz altlarım simsiyah oluyor. Özellikle alt kirpik diplerine çektiğim kalem, birkaç saat içinde dağılıp gri bir gölgeye dönüşüyor. Bu yüzden artık kalem sürmeye korkar oldum.

Suya dayanıklı olanları denedim ama bazıları çok sert, uygularken gözümü tahriş ediyor. Yumuşak olanlar ise ne yazık ki kalıcı değil. Ayrıca lens kullanıyorum, o yüzden göz içine sürdüğümde de rahatsız ediyor. Bazen eyeliner’la dengelemeye çalışıyorum ama doğal durmuyor.

Artık istiyorum ki sabah sürdüğüm kalem, akşama kadar yerinde kalsın. Akma yapmadan, göz altını kirletmeden durabilsin.

Sizce kalıcı göz kalemi olarak hangi markayı önerirsiniz? Gerçekten bütün gün dayanabilen bir ürün var mı?

Benim için en kalıcı göz kalemi L’Oréal Infallible. Yumuşak ama sabitlendikten sonra yerinden oynamıyor. Gün boyu bulaşma yapmıyor. Özellikle kahverengi tonları çok doğal duruyor.

Oyla 0
Golden Rose’un Smoky Eyes kalemi favorim. Fiyatı uygun ama kalıcılığı çok iyi. Göz içine bile sürsem akma yapmıyor. Akşam bile aynı şekilde duruyor, üstelik çıkarması da kolay.

Oyla 0
Ben jel formda olan kalemleri daha çok seviyorum. Maybelline Tattoo Liner harika bir ürün. İlk sürdüğünüzde yumuşak ama birkaç saniye sonra sabitleniyor. Akma ya da bulaşma olmuyor.

Oyla 0
Urban Decay 24/7 Glide-On serisi bence en iyisi. Yumuşak yapısı sayesinde kolay sürülüyor ama sabitlenince taş gibi kalıyor. Günlük makyajda bile akmıyor.

Oyla 0
Essence Long Lasting kalemler uygun fiyatlı olmasına rağmen çok kalıcı. Özellikle koyu kahve tonunu tavsiye ederim. Akmıyor, gün boyu net duruyor. Fiyat-performans açısından efsane.

Oyla 0
Geri
Üst Alt