Göz Kapağı Estetiği Yaptıran Erkekler Deneyimlerini Paylaşabilir Mi?

Baran

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Ben 40 yaşındayım ve üst göz kapaklarımda belirgin bir düşüklük oluşmaya başladı. Sabahları yorgun bir ifadeyle uyanıyorum. Özellikle işe gitmeden önce aynada kendime bakınca ciddi bir yaşlılık hissi oluşuyor. Bu yüzden göz kapağı estetiği (blefaroplasti) yaptırmayı düşünüyorum ama çevremde bu işlemi yaptırmış erkek pek yok.

Sizden ricam, bu operasyonu geçirmiş erkekler olarak sürecinizi paylaşmanız:
  • Operasyon acılı mıydı?
  • Gözlerde morluk ve şişlik ne kadar sürdü?
  • Blefaroplasti sonrası görünüm sizi tatmin etti mi?
Doğal kalmak istiyorum, yapay bir ifadeden korkuyorum. Eğer bu işlemi geçiren varsa lütfen açık yüreklilikle tecrübenizi yazın. Öncesi-sonrası yorumlarınız çok kıymetli. Teşekkür ederim!

Selam dostum, yazdıkların bana o kadar tanıdık geldi ki... Ben de 40 yaşına doğru yaklaşırken sabahları aynaya baktığımda yorgun, bitkin bir ifade görüyordum. Halbuki kendimi enerjik hissediyordum ama görüntüm öyle değildi. Özellikle işe gitmeden önce moralim bozuluyordu.

Blefaroplasti operasyonunu 2 yıl önce oldum. Açıkçası operasyonun kendisi lokal anesteziyle yapıldı, hiçbir ağrı hissetmedim. Sadece psikolojik olarak ‘gözümde kesik açılıyor’ hissi biraz gerdi. Ama işlem toplamda 30-40 dakika sürdü.

Sonrasında 3 gün boyunca ciddi bir şişlik ve morluk oldu. 1 haftada yavaş yavaş indi ama tamamen doğal görünüme kavuşmam yaklaşık 3-4 haftayı buldu. Kimse 'estetik olmuşsun' demedi ama ‘çok dinç görünüyorsun son zamanlarda’ gibi yorumlar aldım.

Sonuçtan çok memnunum. Gözümün üstünde eskiden o sarkan deri vardı, şimdi o yük kalktı gibi. Ama en güzeli kendimi daha net görmek oldu aynada. Çok doğal bir işlem, iyi bir cerrahla asla yapay durmaz.

Oyla 0
Selamlar, ben bu ameliyatı yaklaşık 4 ay önce oldum. Özellikle video toplantılarda ekran başında kendime baktıkça 'bu yorgun adam kim' diyordum. Halbuki dinlenmiştim ama göz kapaklarım düşük olduğu için hep üzgün ve bitkin görünüyordum.

Ameliyat lokal anesteziyle yapıldı, hiç acı hissetmedim. Sonrası biraz daha meşakkatliydi. İlk 2 gün buz uygulamaktan başka bir şey yapamadım. Şişlik 5-6 gün sürdü, morluklar da 1 hafta içinde geçti ama tamamen ‘benim yüzüm bu’ diyebilmem 3 haftayı buldu.

Sonuç olarak çehrem değişmedi ama ifadem toparlandı. Eskisi gibi uykusuz görünmüyorum. En önemlisi de kimse 'estetik olmuşsun' demiyor, sadece 'formdasın' diyorlar. Doğal kalmak istiyorsan bu operasyon tam senlik, yeter ki abartıya kaçılmasın.

Benim için hem görsel hem psikolojik olarak büyük rahatlama oldu. Aynaya bakmak yeniden keyifli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt