Göz Rengine Göre Saç Rengi Seçmek Ne Kadar Doğru?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Merhaba, uzun zamandır saç rengimi değiştirmek istiyorum ve internette araştırma yaparken hep “saç rengini göz rengine göre seç” tavsiyeleriyle karşılaştım. Açıkçası bu kuralın ne kadar doğru olduğunu merak ediyorum. Benim gözlerim ela, bazen yeşil gibi görünüyor. Bazı kaynaklarda ela gözlülerin bal köpüğü, karamel ve kızıl tonları kullanması gerektiği yazıyor. Ama bu gerçekten gerekli mi, yoksa sadece bir tavsiye mi?

Daha önce saçımı koyu kahveye boyatmıştım, göz rengim gerçekten daha belirgin çıkmıştı. Ama küllü kahve kullandığımda gözlerim daha donuk görünüyordu. Bu yüzden göz rengi ile saç renginin uyumunun etkisi olduğunu düşünüyorum ama ne kadar belirleyici emin değilim.

Bir diğer kafamı karıştıran şey şu: Ten rengi mi daha önemli yoksa göz rengi mi? Çünkü bazı arkadaşlarım gözleri yeşil olmasına rağmen siyah saçla da çok güzel görünüyor. Bazıları ise tam tersi, açık renklere yönelince gözleri ortaya çıkıyor.

Ben de saçımı değiştirmek istiyorum ama göz rengimi daha ön plana çıkaracak bir ton seçsem mi, yoksa tamamen tarzıma göre mi ilerlesem bilemedim.

Sizce saç rengi seçerken göz rengine bakmak gerçekten gerekli mi, yoksa sadece yardımcı bir detay mı?

Benim gözlerim mavi. Saçımı yıllarca kahverengi kullandım ama geçen yıl küllü sarıya geçtim. İnanılmaz fark etti, göz rengim çok daha belirgin oldu. İnsanlar gözlerime daha çok dikkat etmeye başladı. O yüzden göz rengi bence saç rengi seçiminde kesinlikle önemli bir etken.

Oyla 0
Ela gözlüyüm ve saçımı karamele boyattığımda göz rengim resmen ortaya çıktı. Önceden siyah saç kullanıyordum, gözlerim çok sönük duruyordu. Şimdi herkes gözlerimin yeşil yansımasını fark ediyor. Deneyimime göre göz rengine uygun ton seçmek fark yaratıyor.

Oyla 0
Bence göz renginden önce ten rengi daha belirleyici. Ben kahverengi gözlüyüm, saçımı kızıl yaptım ama gözlerimde pek fark olmadı. Ama ten rengim çok daha canlı göründü. Yani göz rengini dikkate almak güzel ama tek başına yeterli değil.

Oyla 0
Yeşil gözlerim var, saçımı siyaha boyattığımda kontrast sayesinde göz rengim inanılmaz ortaya çıktı. İnsanlar sürekli “gözlerin parlıyor” diyordu. Yani bazen uyumlu renk değil de tam tersi kontrast renk de göz rengini ön plana çıkarabiliyor.

Oyla 0
Ben kuaförüm ve müşterilerimde gözlemlediğim şu: Göz rengine uygun saç rengi seçmek gerçekten daha dengeli bir görünüm yaratıyor. Ama sadece göz değil, ten ve tarz da çok önemli. Örneğin mavi gözlü biri siyahla da çok güzel görünebilir, sarıyla da. O yüzden göz rengi bir ipucu ama kesin kural değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt