Gün Boyu Akmayan Maskara Deneyenler Hangisini Öneriyor?

Lina Lermioğlu

Kayıtlı Üye
Benim göz çevremde gün içinde akma sorunu en çok yaşayan ürün maskara oldu. Özellikle yaz aylarında terlediğimde ya da alt göz kapağıma hafif nem geldiğinde maskara siyah izler bırakabiliyor. Bu yüzden uzun süre akmayan, “waterproof” kadar sert görünmeyen ama gün boyu dayanıklı maskara arıyorum.

Bazı waterproof maskaralar kirpikleri kurutuyor veya makyajı çıkarırken zor oluyor. Suya dayanıklı olmayan maskaralar da birkaç saat sonra alt kirpiklerimde iz bırakıyor. Kısacası “kimse görmeden akmasın ama kirpiklerim de sağlıklı dursun” istiyorum.

Gün boyu akmayan, iz bırakmayan ve doğal kirpik görünümü sağlayan maskara önerileriniz neler?

Maybelline Lash Sensational Waterproof benim günlükte en çok memnun kaldığım oldu. Normal formülünü de seviyorum ama suya dayanıklı versiyonu gerçekten gün boyu akmıyor. Çıkarma aşaması da zor değil, makyaj temizleyiciyle kolayca çıkıyor.

Oyla 0
Benefit They’re Real! maskara benim favorim. Gün içinde akma yapmıyor ve kirpikleri çok doğal gösteriyor. Suya dayanıklılık özelliği yok ama yağlı göz kapağımda bile akmadı şimdiye kadar.

Oyla 0
L’Oréal Paradise maskara suya dayanıklı versiyonuyla da gayet başarılı. Hem hacim veriyor hem de saatler sonra bile göz altına iz bırakmıyor. Bende makyaj temizleyicisiyle kolay çıkıyor.

Oyla 0
Clinique High Impact Waterproof kullanıyorum. Kirpiklerimi hem uzun hem hacimli gösteriyor ve neredeyse hiç akma yapmıyor. Sürerken hafif gibi duruyor ama dayanıklılığı yüksek.

Oyla 0
Essence Lash Princess volumizing maskara uygun fiyatlı olmasına rağmen akma sorunu yaşatmadı. Suya dayanıklılık özellikle yaz günlerinde çok işime yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt