Güneş Kremi Her Gün Kullanılmazsa Ne Olur?

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Güneş kremi kullanımıyla ilgili en çok zorlandığım nokta süreklilik. Bazı günler düzenli şekilde sürüyorum, bazı günler ise “Bugün dışarıda çok kalmayacağım” deyip atlıyorum. Özellikle evden işe, işten eve gidip geldiğim yoğun günlerde güneş kremi sürmek aklıma bile gelmiyor. Ama sonra aynaya baktığımda cildimdeki ton eşitsizlikleri ve hafif lekeler gözüme çarpıyor.

İşin kötüsü, bu düzensizliğin cildimde neye yol açtığını tam olarak bilmiyorum. Güneş kremi sürmediğim günlerde anlık bir şey olmuyor ama sanki zamanla birikiyor gibi hissediyorum. Bazen cildim daha mat, daha yorgun duruyor. “Acaba bu tamamen psikolojik mi?” diye düşündüğüm de oluyor ama leke sorunu yaşayan arkadaşlarımı görünce işin ciddiyetini daha çok sorgulamaya başladım.

Bir yandan da her gün güneş kremi kullanmanın cildi tembelleştireceği ya da ağır geleceği gibi düşünceler aklıma takılıyor. Özellikle kış aylarında bu kadar düzenli kullanmak gerçekten şart mı, yoksa abartıyor muyuz emin olamıyorum. Sürekli kullanmak mı daha doğru, yoksa sadece gerekli günlerde mi mantıklı, bunu netleştirmek istiyorum.

Güneş kremini her gün düzenli kullanmamak ciltte uzun vadede ne gibi sorunlara yol açar?

Ben eskiden düzensiz kullanıyordum ve “Bir şey olmuyor” diyordum. Ama yıllar içinde lekeler ve ince çizgiler belirginleşti. Dermatoloğum bunun büyük kısmının düzensiz güneş korumasından kaynaklandığını söyledi. Her gün kullanmaya başladıktan sonra cildimin genel görünümü daha dengeli hale geldi.

Oyla 0
Bence mesele anlık etki değil, birikim. Güneşin zararı hemen ortaya çıkmıyor ama yıllar içinde ciltte iz bırakıyor. Ben her gün sürmeye başladıktan sonra cildimin daha canlı durduğunu fark ettim. Artık diş fırçalamak gibi rutin oldu.

Oyla 0
Ben de “Bugünlük atlayayım” diyenlerdendim. Sonra leke tedavisine başlayınca doktorum her gün kullanmazsam yaptığımız hiçbir şeyin işe yaramayacağını söyledi. O zaman anladım ki düzenli kullanmak gerçekten çok kritik.

Oyla 0
Her gün sürmek bana da başta fazla gelmişti ama hafif bir ürün bulunca sorun kalmadı. Düzensiz kullandığım dönemlerde cildim daha çabuk hassaslaşıyordu. Şimdi daha stabil.

Oyla 0
Bence güneş kremi bir gün sür, bir gün sürme şeklinde olmamalı. Cilt bu tutarsızlıktan etkileniyor. Düzenli kullandığımda hem lekelerim artmadı hem de cildim daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt