Güneş Kremi Kullanmama Rağmen Neden Leke Oluşuyor?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Uzun süredir her gün güneş kremi kullanıyorum. Yaz kış demeden sürüyorum hatta makyajın altına bile mutlaka uyguluyorum. Ama buna rağmen özellikle yanaklarımda ve üst dudak bölgemde lekeler oluşmaya başladı. Açıkçası çok moralim bozuldu çünkü en çok dikkat ettiğim şey güneş korumasıydı.

Acaba yeterli miktarda sürmüyor muyum, yoksa gün içinde yenilemediğim için mi etkisi azalıyor bilmiyorum. Genelde sabah sürüp çıkıyorum ama gün içinde tazelemek her zaman mümkün olmuyor. Bir de bazı lekelerin hormonla ilgili olabileceğini okudum. Doğum kontrol hapı kullanıyorum, onun etkisi olabilir mi diye de düşünüyorum.

SPF değeri yüksek bir ürün kullanıyorum ama demek ki tek başına yetmiyor. Şapka takmak ya da ekstra önlem almak mı gerekiyor? Gerçekten düzenli güneş kremi kullanan birinde leke oluşması normal mi merak ediyorum.

Düzenli güneş kremi kullanmama rağmen ciltte leke oluşmasının sebebi ne olabilir?

Ben de aynı durumu yaşadım ve meğer yeterli miktarda sürmüyormuşum. İki parmak kuralını uygulamaya başlayınca fark ettim ki önceden çok az kullanıyormuşum. Bir de 2-3 saatte bir yenilemek gerçekten önemli, özellikle yazın.

Oyla 0
Bende lekelerin sebebi hormon çıktı. Doğum kontrol hapı kullanırken melazma oluştu. Güneş kremi tek başına engelleyemeyebiliyor çünkü hormon + güneş birleşince daha inatçı oluyor. Dermatologla birlikte ilerlemek iyi olabilir.

Oyla 0
Güneş kremi sürmek yetmiyor, fiziksel koruma da önemli. Şapka, güneş gözlüğü ve direkt güneşten kaçınmak gerçekten fark ediyor. Ben özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya çalışıyorum.

Oyla 0
Bazı güneş kremleri UVA koruması konusunda yeterli olmayabiliyor. SPF yüksek olsa da geniş spektrumlu olması önemli. Ben ürünümü değiştirince yeni leke oluşumu azaldı.

Oyla 0
Asit veya retinol kullanıyorsan cilt daha hassas oluyor. Ben aktif kullandığım dönemde lekelenmeye daha yatkın hale gelmiştim. O yüzden rutinle güneş korumasını birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt