Hamilelikte Lazer Epilasyon Yaptırmak Zararlı Mı?

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
Bu konuyu açmak istedim çünkü çevremde iki farklı görüş var. Kimisi “hamilelikte kesinlikle yaptırma, ışık bebeğe zarar verebilir” diyor, kimisi ise “hiçbir etkisi yok, sadece hormonlar sonucu etkiler” diyor.

Benim de aklım karıştı. Özellikle hamilelikte tüyler biraz artabiliyor ya, insan kendini daha rahatsız hissediyor. Ama bir yandan da bebeğe en ufak bir risk olsun istemiyor.

Bazı klinikler “hamilelere işlem yapmıyoruz” diyor, bazıları “sorun olmaz ama tavsiye etmiyoruz” diye açıklıyor. Bilimsel olarak zararına dair net bir kanıt yok deniyor, ama yine de içim rahat etmiyor.

Gerçekten lazerin ışıması bebeğe ulaşmaz deniyor ama kim emin olabilir ki?

Siz olsanız, hamilelikte lazer yaptırır mıydınız? Ya da yaptıran var mı çevrenizde?

Benim kuzenim hamileliğinin ortasında lazer yaptırmaya devam etti, doktoru da onaylamış. Hiçbir sorun yaşamadı ama sonlara doğru cilt çok hassaslaştığı için bırakmış. Yine de çoğu merkez bu dönemde işlem yapmıyor.

Oyla 0
Hamilelikte hormonlar değiştiği için tüy yapısı da farklılaşıyor. O yüzden sonuç pek kalıcı olmuyor. Bence doğumdan sonra başlamak daha mantıklı. Hem risk almazsın hem de etkisi daha net olur.

Oyla 0
Ben hamileliğimde yaptırmadım, açıkçası içim elvermedi. Doktor “zararına dair kanıt yok ama gereksiz risk olur” dedi. O dönem tüyler artmıştı ama sonra normale döndü zaten.

Oyla 0
Benim doktorum da önermemişti. Özellikle ilk üç ayda kesinlikle uzak durun dedi. Cihazın ışığı bebeğe geçmese de hormonlar her şeyi etkiliyor. Beklemek en güvenlisi bence.

Oyla 0
Ben de uzman değilim ama mantık olarak, vücut o dönemde çok hassas. Gerek yok bence. Doğum sonrası daha verimli sonuç alınabiliyor. Zaten o süreçte konfor her şeyden önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt