Okuyan Hanım
Kayıtlı Üye
Hamileliğimin beşinci ayındayım ve son zamanlarda saç dökülmem belirgin şekilde arttı. Özellikle tararken elime gelen saç miktarı beni korkutmaya başladı. Normalde hormonlardan kaynaklandığını biliyorum ama yine de önlem almak istedim. Araştırırken PRP saç tedavisini gördüm. Doğal bir yöntem olduğu için ilk başta güvenli olabileceğini düşündüm, ama emin olamadım.
PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmanın saç derisine enjekte edilmesiyle yapılıyor. Yani dışarıdan kimyasal bir madde kullanılmıyor. Ancak her ne kadar vücudun kendi hücreleriyle yapılsa da, hamilelikte bazı işlemler önerilmiyor. Çünkü bu dönemde vücudun hormon dengesi değişiyor ve cilt daha hassas hale geliyor.
Bazı kaynaklarda “hamilelikte kesinlikle yapılmaz” yazıyor, bazıları ise “doktor onayıyla uygulanabilir” diyor. Bu kadar çelişkili bilgi olunca kafam karıştı.
Gerçekten PRP gibi doğal bir işlem bile bu dönemde riskli olabilir mi?
Hamilelik sırasında bu tedaviyi yaptıran var mı, sonuç nasıl oldu?
PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmanın saç derisine enjekte edilmesiyle yapılıyor. Yani dışarıdan kimyasal bir madde kullanılmıyor. Ancak her ne kadar vücudun kendi hücreleriyle yapılsa da, hamilelikte bazı işlemler önerilmiyor. Çünkü bu dönemde vücudun hormon dengesi değişiyor ve cilt daha hassas hale geliyor.
Bazı kaynaklarda “hamilelikte kesinlikle yapılmaz” yazıyor, bazıları ise “doktor onayıyla uygulanabilir” diyor. Bu kadar çelişkili bilgi olunca kafam karıştı.
Gerçekten PRP gibi doğal bir işlem bile bu dönemde riskli olabilir mi?
Hamilelik sırasında bu tedaviyi yaptıran var mı, sonuç nasıl oldu?