PRP Saç Tedavisi Sonrası Spor Yapmak Zararlı mı?

Belgin Başar

Kayıtlı Üye
PRP tedavisinin üçüncü seansını yaptırdım ve işlemden sonraki gün spor salonuna gitmeyi planlıyordum. Ancak uzmanım “en az 24 saat spor yapma” dedi. Açıkçası nedenini tam anlamadım. Sonuçta sadece egzersiz, ne zararı olabilir ki diye düşündüm. Fakat sonra biraz araştırdım ve sanırım gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konuymuş.

PRP, saç derisine kişinin kendi kanından alınan plazmanın enjekte edilmesiyle yapılıyor. Bu işlem sonrası saç derisinde hafif bir hassasiyet ve mikro iyileşme süreci başlıyor. Spor sırasında vücut ısısı ve terleme arttığı için, bu durum saç derisini tahriş edebiliyor. Ayrıca ter, enjeksiyon noktalarını irrite edip enfeksiyon riskini artırabiliyormuş.

Uzmanım, PRP sonrası ilk 48 saatte ter, sıcak duş, sauna veya buhar banyosundan uzak durmam gerektiğini söyledi.

Ben düzenli spor yapan biriyim, bu kadar beklemek bana uzun geliyor ama cildime zarar vermekten de çekiniyorum.

Gerçekten PRP sonrası spor yapmak bu kadar riskli mi, yoksa sadece fazla terlememek yeterli olur mu?

Ben ilk seans sonrası ertesi gün spor yapmıştım, saç derim çok kızardı. Şimdi mutlaka iki gün bekliyorum. Uzmanım “vücut ısısı PRP etkisini azaltır” demişti.

Oyla 0
Ben bir gün sonra hafif yürüyüş yaptım ama tempolu egzersiz yapmadım. Ter saç derisini yakıyor, bizzat deneyimledim. En az 24 saat ara vermek şart.

Oyla 0
Spor sonrası ter, enjeksiyon bölgelerini tahriş ediyor. Ben ilk seans sonrası dinlendim, ikinci gün sadece esneme yaptım. Bu şekilde hiçbir sorun olmadı.

Oyla 0
Benim uzmanım “48 saat bekle” dedi. İlk başta fazla geldi ama şimdi fark ediyorum ki cilt o sürede gerçekten toparlanıyor. Erken başlamak iyi olmuyor.

Oyla 0
Ben üçüncü seans sonrası hemen spor yapmıştım, kaşıntı ve kızarıklık oldu. Şimdi mutlaka iki gün bekliyorum. PRP sonrası terlemek cildi gereksiz yoruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt