PRP Saç Tedavisi Kaç Yaşında Yapılır?

Derin Duruer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmem arttı ve PRP tedavisini araştırmaya başladım. Ancak yaş konusu kafamı karıştırıyor. Bazı kaynaklarda “her yaşta yapılabilir” yazıyor, bazılarıysa “belirli bir yaş aralığında daha etkili olur” diyor. Gerçekten PRP için ideal yaş var mı? Yoksa sadece saç köklerinin durumu mu önemli?

PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmanın saç derisine enjekte edilmesiyle yapılıyor. Bu işlem saç köklerini canlandırıyor, dökülmeyi azaltıyor ve yeni saç çıkışını destekliyor. Uzmanlar genellikle saç dökülmesinin başladığı erken dönemlerde, yani kökler tamamen zayıflamadan önce yapılmasının daha başarılı olduğunu söylüyor.

Yani PRP bir “önlem” gibi düşünülebilir. 20’li yaşların sonlarından itibaren uygulanabiliyormuş ama etkisi 30’lu yaşlarda daha belirgin oluyormuş.

Benim saç dökülmem yeni başladı ve tedaviye başlamak için doğru zamanda mıyım emin değilim.

Gerçekten PRP her yaşta işe yarıyor mu, yoksa belirli bir dönemden sonra etkisi azalıyor mu?

Ben 26 yaşındayım, 3 seans PRP yaptırdım. Saç dökülmem durdu, yeni saç çıkışı da fark ettim. Uzmanım “erken başlamak her zaman avantajdır” demişti.

Oyla 0
Ben 34 yaşındayım, PRP’ye geç başladım ama yine de etkisini gördüm. Saç kökleri tamamen ölmediyse yaşın pek farkı olmuyor. Düzenli seans önemli.

Oyla 0
Uzmanım 20 yaş altına önermiyor çünkü hormon dengesi tam oturmamış oluyor. Ben 29 yaşında başladım, üçüncü seans sonrası ciddi fark gördüm.

Oyla 0
Ben 40 yaşındayım, PRP yaptırdım ve saçlarım toparlandı. Etkisi yaşla azalmıyor, sadece süreç biraz daha yavaş ilerliyor. Sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Bence önemli olan yaş değil, saç köklerinin durumu. Ben 32 yaşında başladım, sonuçtan çok memnunum. Erken dönemde yapılırsa daha hızlı etki ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt