PRP Saç Tedavisi Hamilelikte Uygulanabilir Mi?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Hamileliğimin beşinci ayındayım ve son zamanlarda saç dökülmem belirgin şekilde arttı. Özellikle tararken elime gelen saç miktarı beni korkutmaya başladı. Normalde hormonlardan kaynaklandığını biliyorum ama yine de önlem almak istedim. Araştırırken PRP saç tedavisini gördüm. Doğal bir yöntem olduğu için ilk başta güvenli olabileceğini düşündüm, ama emin olamadım.

PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmanın saç derisine enjekte edilmesiyle yapılıyor. Yani dışarıdan kimyasal bir madde kullanılmıyor. Ancak her ne kadar vücudun kendi hücreleriyle yapılsa da, hamilelikte bazı işlemler önerilmiyor. Çünkü bu dönemde vücudun hormon dengesi değişiyor ve cilt daha hassas hale geliyor.

Bazı kaynaklarda “hamilelikte kesinlikle yapılmaz” yazıyor, bazıları ise “doktor onayıyla uygulanabilir” diyor. Bu kadar çelişkili bilgi olunca kafam karıştı.

Gerçekten PRP gibi doğal bir işlem bile bu dönemde riskli olabilir mi?

Hamilelik sırasında bu tedaviyi yaptıran var mı, sonuç nasıl oldu?

Benim doktorum hamilelikte PRP’ye kesinlikle izin vermedi. Kan alımı ve enjeksiyon işlemi küçük de olsa risk taşıyabiliyormuş. Emzirme döneminden sonra yaptırmak daha güvenli.

Oyla 0
Ben hamileliğimde yaptırmadım ama doğumdan 4 ay sonra başladım. Doktorum hormon dengesi normale dönmeden işlemi önermedi. Şimdi çok memnunum.

Oyla 0
Hamilelik döneminde PRP yapılmıyor, çünkü vücut zaten farklı bir süreçte oluyor. Ben 6 ay bekledim, sonrasında yaptırdım. Hem daha etkili hem de risksiz oldu.

Oyla 0
Ben de merak edip sormuştum. Uzman “vücut tepkisi değişken olur, kesin bilgi yok” dedi. O yüzden doğum sonrası dönemi bekledim. Şimdi saçlarım toparlanıyor.

Oyla 0
Hamilelikte vücudun bağışıklık sistemi farklı çalışıyor, o yüzden PRP gibi işlemler erteleniyor. Doğumdan sonra yapılınca çok daha güvenli ve etkili oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt