Hangi Şampuan Saç Dökülmesine İyi Gelir?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saçımda ciddi bir dökülme problemi yaşıyorum. Her duştan sonra avuç avuç saç geliyor, yastığımda bile saç telleri görüyorum. Stres, mevsim değişikliği veya beslenme alışkanlıkları da etkiliyor olabilir ama kullandığım şampuanın da rolü olduğunu düşünüyorum. Çünkü marketten aldığım sıradan şampuanlar saçımı daha çok kurutuyor gibi geliyor.

Araştırma yaptığımda herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi biotin içerikli şampuanların işe yaradığını, kimisi ise kafeinli şampuanların saç köklerini güçlendirdiğini söylüyor. Bir de son dönemde çok popüler olan doğal içerikli, sülfatsız şampuanlar var. Ama hangisinin gerçekten işe yaradığını ayırt etmek çok zor.

Açıkçası boşa para harcamak istemiyorum. Kullananların tecrübelerini okumak, gerçekten işe yarayan ürünleri öğrenmek bana çok yardımcı olur. Çünkü internette çok fazla reklam var ama gerçek yorum bulmak zor.

👉 Siz saç dökülmesine karşı hangi şampuanı kullandınız ve gerçekten faydasını gördünüz mü?

Ben uzun süre saç dökülmesi yaşadım, özellikle sonbahar aylarında çok artıyordu. Doktorum bana biotin içerikli şampuan kullanmamı önerdi. Başta inanmadım ama yaklaşık 2 ay düzenli kullandıktan sonra farkı gördüm. Saçım eskisi kadar dökülmedi ve daha canlı görünmeye başladı. Tabii tek başına şampuan mucize yaratmıyor, yanında düzenli beslenme ve vitamin takviyesi de önemli. Ama market şampuanları yerine gerçekten içerik açısından güçlü bir şampuan tercih etmek büyük fark yaratıyor.

Benim de saçlarım boyadan dolayı çok yıpranmıştı ve dökülmeler başlamıştı. Kuaförümün önerisiyle kafeinli bir şampuan aldım. İlk haftalarda pek fark etmedim ama 1–2 ay sonra dökülmeler belirgin şekilde azaldı. En güzel yanı saçımda daha hacimli bir görünüm yaratması oldu. Benim tecrübeme göre kafeinli şampuanlar özellikle ince telli saçlarda iyi sonuç veriyor. Yanında saç kremi de kullanmak gerekiyor yoksa biraz sertlik yapabiliyor.

Saç dökülmesi bende de çok büyük problemdi. Bir dönem her markayı denedim, hiçbirinden sonuç alamadım. Sonra sülfatsız ve doğal içerikli bir şampuana geçtim. İlk başta etkisini anlamadım ama uzun vadede saçımın daha az döküldüğünü fark ettim. Özellikle saç derimi rahatlattı, kaşıntı ve tahriş azaldı. Doğal içerikli şampuanlar sabır gerektiriyor ama uzun vadede daha sağlıklı bir sonuç veriyor.

Geri
Üst Alt