Hangi Şampuanlar Saçın Alışkanlığını Kırmak İçin En Etkilidir?

Çilem Bozkurt

Kayıtlı Üye
Geçenlerde saçımı tararken aklıma takıldı… Ne zaman aynı şampuanı uzun süre kullansam etkisi bir süre sonra sanki “düzleşiyor.” İlk günlerde mükemmel sonuç veren ürün, zaman geçtikçe sıradanlaşıyor. Saçımın parlaklığı azalıyor, hacmi değişiyor, diplerdeki temizlik hissi bile aynı kalmıyor.

Bu yüzden son zamanlarda “alışkanlık kıran” şampuanlara göz atmaya başladım. Bazı kuaförler içerik değişikliğini savunuyor; kimisi arındırıcı bir ürünün saçı resetlediğini söylüyor, kimisi ise yoğun proteinli formüllerin anında güç kazandırdığını anlatıyor. Fakat hangisinin gerçekten bu “alışkanlık döngüsünü” kırdığını anlamak kolay değil.

Bir de internette dolaşan listeler var ama çoğu reklam kokuyor. Ben daha çok gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum. Tam olarak hangi tip şampuanlar, saçın bir süredir aynı rutine alışmış olmasından kaynaklanan performans düşüşünü toparlıyor?

Arındırıcı olanlar mı? Protein ağırlıklı olanlar mı? Yumuşak temizleyiciler mi? Yoksa tamamen içerikten bağımsız bir durum mu?

Çözüm
Geçenlerde haftalık arındırıcı + günlük yumuşak şampuan kombinasyonunu denedim ve bende çok işe yaradı. Benim saçım tempolu kullanımda daha dengeli oldu. Eğer sende hem temizlik hem hacim kaybı varsa bu ikili yöntem etkili olabiliyor.
Ben saçım alıştığında arındırıcı şampuan kullanıyorum çünkü bende yağ ve ürün birikimini en iyi o çözüyor. Benim kuaförüm bunu “saç reseti” gibi düşün demişti. Eğer sende de hacim ve temizlik hissi azaldıysa hafif arındırıcı formüller genelde işe yarıyor.

Benim saçım bir süre sonra sönükleşiyor ama bende proteinli şampuan iyi toparlıyor. Benim deneyimime göre saç telini güçlendiren ürünler alışkanlık döngüsünü hızlı kırıyor. Eğer sende yumuşaklık fazla, hacim düşükse protein bazlı olanlar işe yarayabilir.

Bende en etkili olan şey silikonsuz şampuanlara kısa süreli geçmek oldu. Benim saçım bu geçişte hafif sertleşiyor ama sonrasında hacim geri geliyor. Eğer sende de aşırı yumuşayıp sönme varsa hafif içerikler dengeyi yeniden kuruyor.

Ben saç alışkanlığını gidermek için bitkisel ağırlıklı ürünlere yöneliyorum çünkü bende kimyasal geçiş saç derisini rahatlatıyor. Benim saçım hızlıca toparlıyor. Eğer sende kaşıntı veya ağırlık hissi varsa doğal içerik denemek iyi gelebilir.

Geçenlerde haftalık arındırıcı + günlük yumuşak şampuan kombinasyonunu denedim ve bende çok işe yaradı. Benim saçım tempolu kullanımda daha dengeli oldu. Eğer sende hem temizlik hem hacim kaybı varsa bu ikili yöntem etkili olabiliyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt